17 Φεβ 2011

Πάλι ψεύδεστε κύριε Παπανδρέου; Πριν από δυό μήνες μιλούσατε για "πώληση"!

Σε επιστολή της κυβέρνησής σας προς τον Strauss-Kahn, η οποία ακολουθείται από παράρτημα γνωστό ως μνημόνιο 3, μόλις δύο μήνες πριν, λέτε: "Επιπρόσθετα, αναπτύσσουμε ένα αναλυτικό σχέδιο για την πώληση κάποιων κρατικών περιουσιακών στοιχείων (αναλύεται παρακάτω). "

όπου "παρακάτω" λέτε:

"Ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας. Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα προσχέδιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων για την πώληση δημόσιας περιουσίας και επιχειρήσεων. Τo σχέδιο, το οποίο θα υιοθετηθεί έως το τέλος του χρόνου, καθορίζει έναν αριθμό κρατικών περιουσιακών στοιχείων προς μερική ή ολική ιδιωτικοποίηση, συμπεριλαμβανομένων κρατικών ακινήτων, με στόχο τη συγκέντρωση τουλάχιστον 7 δισ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια, εκ των οποίων τουλάχιστον το 1 δισ. ευρώ το 2011. Μια πλήρης απογραφή της κρατικής περιουσίας θα ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2011 και θα εκτιμηθεί η προοπτική υψηλότερων μεσοπρόθεσμων στόχων. Η Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών θα καθοδηγηθεί ως προς τη χρήση διάφορων μεθόδων ανάλογα με το είδος του περιουσιακού στοιχείου προς αποκρατικοποίηση, συμπεριλαμβανομένων απευθείας πωλήσεων, δημοπρασιών και συμφωνιών παραχώρησης.


Τι ηρωικά μας τσαμπουνάτε λοιπόν για νόμο που θα απαγορεύει την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, για αξιοποίηση και παραμύθια;
Κάντε τη δουλειά σας, η κοινωνία σας στηρίζει. Πουλήστε τα όλα ! Και τον Πάγκαλο μαζί...


 
Περισσότερα για το θέμα, εδώ, εδώ, εδώ κι εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη