9 Φεβ 2011

Δηλώσεις Σαμαρά κ.α. για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ

O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, από τη Φραγκφούρτη όπου βρίσκεται, μόλις πληροφορήθηκε για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόλις πληροφορήθηκα, στη Φραγκφούρτη όπου βρίσκομαι, τη θλιβερή είδηση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ενός Αγωνιστή της Παράταξης, του τόπου, της Δημοκρατίας.
Γιατί αυτό υπήρξε ο Έβερτ, πάνω απ όλα: Αγωνιστής!
Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα.
Στην οικογένειά του τα θερμά συλλυπητήρια όλων μας».

O Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης ευθύς ως επληροφορήθη το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ένας πραγματικός ευπατρίδης της πολιτικής και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης δεν είναι πια κοντά μας.
Η παράταξη θρηνεί.
Η πολιτική είναι από σήμερα ακόμη πιο φτωχή.
Στην οικογένειά του εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με βαθιά λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Προέδρου Μιλτιάδη Έβερτ. Ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν ευπατρίδης της πολιτικής. Πνεύμα μαχητικό, ενωτικό και δημιουργικό για τη Νέα Δημοκρατία, την κεντροδεξιά παράταξη και τη χώρα. Πολιτικός που αγάπησε και δούλεψε για την Αθήνα και την αυτοδιοίκηση και συνέδεσε την πορεία του στην πολιτική με σημαντικές αλλαγές και με έργο που σφράγισε κρίσιμους τομείς του δημόσιου βίου. Είχε αρχές και πιστεύω και ακόμη και όταν συγκρούονταν ποτέ δεν έχανε το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής.
Εκφράζω στην οικογένεια του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ
Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ. Ήταν ένας έντιμος πολιτικός, συνεπής στις ιδέες του, με μεγάλη κοινοβουλευτική παρουσία. Ο Μιλτιάδης Έβερτ θα μας θυμίζει το μεγάλο βήμα της ελεύθερης δημοτικής ραδιοφωνίας, όταν ανέλαβε δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον Μιλτιάδη Έβερτ:

"Η έλλειψη του Μιλτιάδη Έβερτ στα πολιτικά δρώμενα της χώρας τα τελευταία χρόνια ήταν εμφανής. Από σήμερα η πολιτική, η τοπική αυτοδιοίκηση, γίνονται φτωχότερες. Ο καινοτόμος, Μιλτιάδης Έβερτ, τόσο στον τομέα οργάνωσης πολιτικής, όσο και στο πεδίο του θεσμού της ελεύθερης τοπικής αυτοδιοίκησης, με τη δημιουργία του πρώτου ραδιοσταθμού, έβαλε τη σφραγίδα του.
Ο Μιλτιάδης Έβερτ άφησε παρακαταθήκες για το μέλλον. Είναι θέμα δικό μας να τις αξιοποιήσουμε. Θα τον θυμόμαστε πάντα".

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ:    «Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ, πρώην Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και επί πολλά χρόνια συναδέλφου στα κοινοβουλευτικά έδρανα.
    Ο Μιλτιάδης Έβερτ υπήρξε μια πολύ σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής μας ζωής και έβαλε τη σφραγίδα του στη μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας. Κατά τη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του, ως Βουλευτής, Υπουργός, Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπηρέτησε με συνέπεια και δυναμισμό τις ιδέες τις οποίες πρέσβευε και αναδείχθηκε σε κορυφαία θεσμικά αξιώματα από τα οποία εργάστηκε ευσυνείδητα για τις αρχές της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού.
    Τα πλέον θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Βουλή: Συλλυπητήρια από κυβέρνηση και κόμματα για τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ


Τα θερμά συλλυπητήρια εκ μέρους της κυβέρνησης εξέφρασε για τον θάνατο του πρώην προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος.

Η είδηση του θανάτου του Μιλτιάδη Έβερτ δεν ήταν γνωστή στους παρόντες βουλευτές, που ενημερώθηκαν εκείνη την ώρα από τον κ. Λοβέρδο, όταν ο ίδιος, μόλις το έμαθε, το ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής.

Αμέσως, πήρε το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, που υπογράμμισε ιδιαίτερα, «την αγάπη του Μιλτιάδη Έβερτ προς την πατρίδα» και σημείωσε ότι «υπήρξε πιστός θιασώτης των δημοκρατικών ελευθεριών».

Θερμά συλλυπητήρια εξέφρασαν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από το ΚΚΕ, τον ΛΑΟΣ, τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.

«Στην οικογένειά του ο εκλιπόντας, αλλά και στην πολιτική του οικογένεια, άφησε βαριά παρακαταθήκη», σημείωσε ο Αστέριος Ροντούλης από το ΛΑΟΣ, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ την βαθιά του λύπη για την απώλεια του Μιλτιάδη Έβερτ.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης επεσήμανε ότι «ο Μιλτιάδης Έβερτ υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση τις ιδέες του αλλά και το κόμμα του, ενώ συνέδεσε τη δημαρχία της Αθήνας με τη σύσταση του Ραδιοφωνικού Σταθμού».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη