19 Φεβ 2011

Μαζί τα φάγαμε

Αγαπητέ μου αναγνώστη, πάρε μια βαθιά ανάσα, γιατί θα παραδεχτώ την αλήθεια. Ναι, τα λεφτά τα φάγαμε όλοι μας. Μαζί τα φάγαμε.

Τα λεφτά του ταμείου της ΔΕΗ; Ανοίξαν οι πόρτες διάπλατα, μπήκαμε μέσα, ανοίξαμε το χρηματοκιβώτιο και αρχίσαμε το πλιάτσικο.

Τα λεφτά του Μετοχικού Ταμείου Στρατού; Επίσης.

Τα λεφτά του ΙΚΑ; Μην προσπαθήσει κανείς να σας πείσει πως ο υπουργός οικονομικών τότε πήρε τα λεφτά μέχρι τελευταίας δραχμής για να τα «επενδύσει στο χρηματιστήριο». Αυτά είναι...
 συνομοσιολογίες. Κλείστε τα αυτιά, τα μάτια και το στόμα όταν η κουβέντα πάει προς αυτήν την κατεύθυνση, ακόμα και αν ο ίδιος ο υπουργός το παραδέχεται.

Τα λεφτά του κοσμάκη στο χρηματιστήριο; Και αυτά μαζί τα φάγαμε. Δεν έχει καμία σχέση το γεγονός πως κάτι λιγότερο από 10 οικογένειες στην Αμερική επενδύουν περισσότερο χρήμα από ό,τι όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι στον πλανήτη μαζί. Μην ακούσω κιχ πως άνθρωποι όπως ο Τζωρτζ Σόρος έβγαλαν έστω και μία δραχμή από αυτήν την υπόθεση ώστε μετά να τα διοχετεύσουν στις γνωστές ΜΚΟ τους, αυτά είναι πέρα ως πέρα συνωμοσιολογίες. Η αγορά είσαι εσύ κι εγώ και τα φάγαμε μαζί.

Οι ολυμπιακοί αγώνες; Κι εδώ μαζί τα φάγαμε. Το ότι προϋπολογίστηκαν τα κόστη κατασκευής υπολογίζοντας Ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, ενώ τελικά χρησιμοποιήθηκαν λαθρομετανάστες σε ένα κλάσμα του κόστους και το ότι τελικά πληρώθηκε από το δημόσιο πολλαπλάσιο ποσόν από αυτό που έπρεπε, ισοσκελίζεται πλήρως (μην πω πως μας κάνανε και σκόντο) από το ότι είχαμε την τιμή να δούμε ντοπαρισμένους αθλητές να πηδάνε και να τρέχουν.


Ζήμενς; Φ-16; Λέοπαρντ; Σούπερ πούμα χωρίς μπουλόνια, υποβρύχια που γέρνουν και εξοπλιστικά προγράμματα σε τιμές πολλαπλάσιες της κανονικής; Τι φαιδρότης! Αφού εσύ κι εγώ πάμε στρατό και τα χρησιμοποιούμε κουτό! Κι αυτά μαζί τα φάγαμε!

Μετά από όλο αυτό το πλιάτσικο του δημοσίου χρήματος στο οποίο επιδοθήκαμε αγαπητέ αναγνώστη, ο Γάπατος αποφάσισε να μας βάλει στον ίσιο δρόμο. Κατήγγειλε τον Ελληνικό λαό όπου στάθηκε και όπου βρέθηκε για διαφθορά και άκρατη φοροδιαφυγή. Ένα έγκριτο αμερικάνικο κανάλι μάλιστα κατήγγειλε πως 40 εκατομμύρια Έλληνες φοροδιέφυγαν, ενώ ένα άλλο το οποίο έκανε τουλάχιστον πρώτα τον κόπο να κοιτάξει τον πληθυσμό της Ελλάδος, τον υπολόγισε στους 5 εκατομμύρια. Τέλος, ένα ΜΕΓΑλο Ελληνικό κανάλι απλά υπολόγισε πως το 46% των Ελλήνων φοροδιαφεύγει.



Γι' αυτό αποφάσισα να ανέβω στο βήμα και να θέσω μία απορία· Εφόσον ο Γάπατος είναι αποφασισμένος να πατάξει την φοροδιαφυγή, τους κυρίους τους οποίους αναφέρουν τα 1331 έγγραφα τα οποία αποκαλύφθηκαν από τα Wikileaks (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=45040953 ) θα τους βάλει κι αυτούς στην λίστα των φοροφυγάδων; Θα ζητήσει από την Αμερικανική πρεσβεία τα ονόματά τους; Γιατί κάτι μου λέει πως κανείς εξ'αυτών δεν έχει στην φορολογική του δήλωση ως αιτιολογία «Λάδωμα για το Μακεδονικό», «Τα τσέπωσα για την αλλοίωση της ιστορίας», «Δωροδοκία για το Αιγαίο και την Θράκη», ή γενικότερα «God Bless Our United States Of America». Συγκεκριμένα, πρόκειται για την περίοδο 2000-2008 και μιλάμε για έναν πακτωλό χρημάτων τέτοιου μεγέθους, ώστε μόνο για το σχέδιο Αννάν και τα χρήματα τα οποία διοχετεύονταν για αυτό μέσω ΜΚΟ, ένας Αμερικανός διπλωμάτης είπε πως «ανοίξαμε μία τρύπα και ρίχναμε μέσα δολάρια» (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=15426&subid=2&pubid=48920967 ). Λοιπόν; Θα κατηγορηθούν οι συγκεκριμένοι για φοροδιαφυγή, ή όπως συνηθίζει με τους ομοϊδεάτους του ο Γάπατος θα κοιτάξει αλλού σφυρίζοντας; Να ξέρω δηλαδή αν είναι για να το βάλω και αυτό στην λίστα του «Μαζί τα φάγαμε», όχι τίποτ' άλλο...

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη