14 Φεβ 2011

Θα σαρώσει τα Oscars o George Papandreou

Σαρώνει το ένα μετά το άλλο τα βραβεία και τις υποψηφιότητες ο ΓΑΠ στο εξωτερικό...


... Υποψήφιος για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας είναι ο «ΠΑΣΟΚόδοντας» (που όλα τα μασάει και όλα τα αλέθει) του Γιώργου Παπανδρέου, 33 χρόνια μετά την τελευταία παρουσία ελληνικής ταινίας στη λίστα με τις πέντε καλύτερες ξένες. Η τελετή απονομής θα γίνει στις ...
27 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες.

Ο «ΠΑΣΟΚόδοντας» έχει να αντιμετωπίσει στην πεντάδα τις ταινίες: «Πυρετός στην πλατεία Ταχρίρ» (Αίγυπτος), «Ο Μπεν Αλί μυρίζει γιασεμί» (Τυνησία), «Στο κρεβάτι με τον Σαακασβίλι» (Γεωργία), «Πορτοκαλί, το χρώμα που σου πάει πιο πολύ» (Ουκρανία).

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε «έκπληκτος» στο άκουσμα της είδησης της υποψηφιότητας. Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Passokiated Press, ανέφερε ότι «η ταινία δείχνει έως πού μπορεί να οδηγήσει ο νεοπατριωτισμός σε συνδυασμό με τα high tech γυμναστήρια, δηλαδή από τις ρεμούλες στα νοσοκομεία, μέχρι τις σπατάλες, τις μίζες και τις υπεξαιρέσεις... Αποδεικνύει την αγάπη που τρέφουμε προς τους υψηλόμισθους κομματικούς εγκάθετους, τα γκόλντεν μπόις και τους εργατοπατέρες των συντεχνιών που τα παίρνουν από δέκα μεριές.
Ζήτω η Global governance και ο ΣΟΡΟΣιαλισμός!».

ΛΟΞΙΑΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη