11 Φεβ 2011

Σε εκκρεμότητα η απόλυση του Χρήστου Νικολαίδη από την TV-100!

Αυτή η περίφημη "Ομάδα Μπουτάρη" ούτε μία απόλυση δεν μπορεί να κάνει σωστά. Ενώ ο Φίλιος Στάγκος είχε ανακοινώσει το κόψιμο της εκπομπής του Χρ. Νικολαίδη και την διακοπή της σύμβασής του, ξαφνικά όλα άλλαξαν και το θέμα είναι σε εκκρεμότητα.
Ο λόγος αφορά μία... νομική πατάτα που έκανε η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ, που
επιχείρησε να απολύσει τον γνωστό δημοσιογράφο χρησιμοποιώντας όμως έναν νόμο (περί διπλοθεσίας) ενώ τέτοιο θέμα δεν υφίσταται για τον Νικολαίδη.
Όπως διαβάζουμε σήμερα στη "Μακεδονία" και την "Καρφίτσα" ο Νικολαίδης παρέστη στη συνεδρίαση του ΔΣ που συνήλθε για την απόλυση του και μαζί με τον εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΜΘ Παν. Νεστορίδη έκανε "φύλλο και φτερό" το "κατηγορητήριο". Ο δεύτερος μάλιστα κατέθεσε έγγραφο με την άποψη του νομικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ που δικαιώνει απόλυτα το Νικολαίδη. Όταν ο Στάγκος είδε ότι με την λανθασμένη εισήγηση που έκανε δε θα έπαιρνε την πλειοψηφία του ΔΣ, έβαλε... "την ουρά κάτω από τα σκέλια", απέσυρε το θέμα και είπε ότι θα το ξαναφέρει την ερχόμενη εβδομάδα και αφού ο νομικός σύμβουλος επεξεργαστεί νέα εισήγηση!
Σύμφωνα με τις ίδιες εφημερίδες, ο Νικολαίδης καταφέρθηκε εναντίον της διοίκησης λέγοντας ότι θέλει την απόλυσή του για άλλους λόγους (υποννόησε πολιτκή δίωξη), ενώ την κάλεσε να προχωρήσει σε αυτήν με άλλη δικαιολογία και όχι επικαλούμενη μία υποτιθέμενη δική του παρανομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι άλλα μέλη του ΔΣ εξέφρασαν τη δυσφορία τους γιατί "έρχονται εδώ θέματα χωρίς καμία επεξεργασία. Θα εκτεθούμε εάν πάρουμε μία λανθασμένη απόφαση και θα το πληρωσουμε στα δικαστήρια", είπαν χαρακτηριστικά...
Το αστείο είναι ότι μετά τη συνεδρίαση ο Φίλιος Στάγκος ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση, είπε ψευδώς ότι το θέμα της απόλυσης του Νικολαίδη αναβλήθηκε! Παρά το γεγονός ότι αυτό συζητιόταν για 2,5 ώρες!

Η τοποθέτηση Κοντογουλίδη
Στην ίδια συνεδρίαση τοποθετήθηκε διευθυντής του FM-100 ο δημοσιογράφος Βασίλης Κοντογουλίδης, με εισήγηση του Φίλιου Στάγκου, στη θέση του Γιώργου Αδάμ, που απολύθηκε. Ο Κοντογουλίδης (θανάσιμος εχθρός του Νικολαίδη) είναι πρώην "γαλάζιος". Ως "κολλητός" του "συστήματος Ρουσόπουλου" είχε διοριστεί διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης της ΕΡΤ-3, θέση από την οποία εκδιώχθηκε μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, που διατύπωσε εναντίον του η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του καναλιού Κατερίνα Βενιέρη. Μετά ο Κοντογουλίδης προσκολήθηκε στο σύστημα Παπαγεωργόπουλου, από τον οποίο ζήτησε εναγωνίως δουλειά. Μετά τις εθνικές εκλογές του 2009 άρχισε να παίρνει αποστάσεις από τη ΝΔ, την οποία έως τότε εκθίαζε. Μετά τις δημοτικές εκλογές επιχείρησε να προσκοληθεί στο σύστημα Μπουτάρη και όπως φαίνεται τα κατάφερε... Ο Νικολαίδης (σε γενική συνέλευση) τον είχε κατηγορήσει ότι ηγείται της "Συμμαχίας των Προθύμων" η οποία "κάνει τα γλυκά μάτια" στην ομάδα Μπουτάρη για να πάρει καμια θεσούλα. Και ότι τορπιλίζει τις προσπάθειες των εργαζομένων και των συνδικαλιστών για κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και τις αρνητικές κινήσεις της νέας διοίκησης. Ο Κοντογουλίδης τότε του είχε απαντήσει ότι αυτός (ο Νικολαίδης) δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί γιατί απασχολείται παράνομα στην TV-100. Χρησιμοποίησε δηλαδή μία εβδομάδα πριν, την ίδια δικαιολογία που χρησιμοποίησε και ο Στάγκος και η οποία καταρρίφθηκε στο ΔΣ της ΔΕΠΘΕ!

Όλο πατάτες αυτό το παιδί...
Η αλήθεια είναι ότι όποια απόφαση και να πήρε ο Φίλιος Στάγκος από την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του αυτή αποδείχθηκε ή λανθασμένη ή δεν εφαρμόστηκε ποτέ! Άρχισε με τις πέντε απολύσεις των διευθυντών, οι οποίες ακόμη δεν έχουν επιδοθεί. Συνεπώς οι πέντε απολυμένοι σήμερα κάθονται και πληρώνονται κανονικά!
Ακολούθησε η ιστορία με τον Νικολαίδη, τον οποίο ήθελε να διώξει ούτως ή άλλως επειδή είχαν κοντραριστεί σε μία σύσκεψη αλλά και επειδή θεωρεί ότι τον κράζει μέσα από τα μπλογκς (είμαστε πολύ δυνατοί)... Ανακοίνωσε την απόλυση και μετά την ρούφηξε, τουλάχιστον για μία εβδομάδα!
Μετά ήταν η ιστορία με τους υπαλλήλους του ΔΘ, που απασχολούνται στην TV-100! Διέταξε με το "έτσι θέλω" την επιστορφή τους στις δημοτικές επιχειρήσεις. Μάταια όλοι του έλεγαν ότι χωρίς αυτούς το μαγαζί θα καταρρεύσει! Αυτός τίποτε. Όταν όμως άρχισαν τα προβλήματα να προκύπτουν τότε... ρούφηξε και αυτήν την απόφαση και ήδη από χτες ζητά να αρχίσουν να επιστρέφουν λίγοι- λίγοι...
Ακολούθησε και η ιστορία με τη μισθοδοσία. Όταν ο Χασδάι Καπόν ανακοίνωσε ότι δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ο Φίλιος Στάγκος (προ δύο εβδομάδων) τον διέψευσε και είπε ότι η μισθοδοσία θα καταβληθεί κανονικά. Έντεκα έχει ο μήνας σήμερα και ακόμη οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι!
Όλα αυτά κάνουν το σκηνικό λίγο περίεργο για την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε τα θέματα της ΔΕΠΘΕ θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο....

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι του Χρήστου Νικολαίδη με τον μεγάλο εθνικό ευεργέτη Νίκο Παπαγεωργίου στη διάρκεια των γυρισμάτων της εκπομπής- αφιερώματος, της οποίας το δεύτερο μέρος "έκοψε" ο Φίλιος Στάγκος

Ο Δημοτικός Παντογνώστης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη