30 Μαρ 2011

Απάντηση της εκπομπής "Μηχανή του χρόνου" για Εμμανουήλ Παπά

"Λυπουμαστε πολυ για αυτο που συμβαινει.

Ο κυριος Πραχαλιας εξηγησε μετα απο τηλεφωνικη συνομιλια στους ανθρωπους του συλλογου οτι προκειται για συνωνυμια. Τους παρεθεσε λεπτομερειες και στοιχεια. Μιλησε με σεβασμο για τον Εμμανουηλ Παπα απο τις Σερρες του οποιου την Ιστορια γνωριζει και τιμα.

Δεν κατανοουμε γιατι συνεχιζεται αυτη η παραπληροφορηση σε βαρος του κυριου Πραχαλια και της εκπομπης. Το ονομα Παπας ειναι πολυ συνηθισμενο στη χωρα μας οπως και το Εμμανουηλ.

Ο ηρωας Παπας ειχε θυσιαστει απο το 1821 ,ο αλλος- ο προδοτης του Νικηταρα-εδρασε στα χρονια του Οθωνα. Ειναι απολυτα προφανες απο τη χρονικη αποσταση και την ιστορικη συγκυρια ,οτι προκειται για διαφορετικο προσωπο και δε χρειαζεται καμμια επιπλεον διευκρινιση αν και δοθηκαν αρκετες.

Σας παρακαλουμε να σταματησει αυτη η ιστορια και η διαιωνιση ενος ανυπαρκτου θεματος.

και κυριως η αναιτια ενοχοποιηση σοβαρων ανθρωπων με καταρτιση και ηθος,οπως ο κυριος Πραχαλιας


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ

ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ"
 
....
Σχόλιο taxalia: Δεκτή η συγνώμη, άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται περί συνωνυμίας.
Για να μαθαίνουμε και λίγη ιστορία: Ο αναφερόμενος Παπάς, ήταν ο Μιχαήλος Παπάς, το έκτο παιδί του ήρωα Εμμανουήλ Παπά, που γεννήθηκε την Τρίτη 24 Μαϊου 1805, ο οποίος ήταν μηνυτής του Νικητα Σταματελόπουλου (Νικηταρά), του Ι.Καποδίστρια και του Α.Ρενιέρη.
Οι μηνυθέντες παραπέμθηκαν "Μέ βούλευμα τού Συμβουλίου τών εν Αθήναις Πλημμελειοδικών (15 Μαίου 1840)"  και αθωώθηκαν στο δικαστήριο, παρά την επιθυμία του Όθωνα να καταδικαστούν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη