13 Μαρ 2011

Παπανδρέου: "Έχω δίπλα μου τους πολίτες που αγωνίζονται μαζί μου. Μαζί θα προχωρήσουμε"

"Πριν πω οτιδήποτε άλλο, οφείλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στον Ελληνικό λαό, σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ξεχωριστά. Εμείς, ως Κυβέρνηση, παλέψαμε πολύ σκληρά, για να φτάσουμε ως εδώ και να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Προσωπικά, από τη δική μου θέση, έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου, όπως άλλωστε θα..
 συνεχίσω να κάνω, για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση και να χτίσουμε μια διαφορετική Ελλάδα.


Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις προσπάθειες, με όλες μας τις δυνάμεις διότι, στη συνέχεια, η σταθερή μας πορεία, η συστηματική μας διαπραγμάτευση, μπορεί και θα φέρει και νέα θετικά αποτελέσματα.

Όμως τίποτα, μα τίποτα δεν θα είχαμε πετύχει, αν δεν είχαμε δίπλα μας τους πολίτες, να βάζουν καθημερινά πλάτη και να αγωνίζονται μαζί μας. Δική τους επιτυχία είναι οι προχθεσινές αποφάσεις για την Ελλάδα. Ξέρω, ξέρουμε τον πόνο και την πίεση. Όμως, τελικά, η αφοσίωση, οι θυσίες, οι κόποι, οι δυσκολίες - και γνωρίζω ότι ήταν και είναι πολλές - όλα, σήμερα, πιάνουν τόπο.

Πιάνουν τόπο, γιατί όπως πολύ καλά αντιλαμβανόμαστε όλοι, αν είχαμε ως λαός αδιαφορήσει γι' αυτό που μας συνέβαινε, αν είχαμε αφήσει τα πράγματα να εξελιχθούν χωρίς να παρέμβουμε, ούτε βελτίωση των όρων του μνημονίου θα μπορούσαμε να πετύχουμε, αλλά και τώρα, η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει.

Τώρα, δεν θα μιλούσαμε για ανάπτυξη και οικονομία, δεν θα υπήρχε οικονομία. Τώρα, η πατρίδα μας θα ήταν διεθνώς απομονωμένη, χωρίς καμία βοήθεια από πουθενά. Αυτό αποτρέψαμε.

Δουλέψαμε μαζί, όλοι μαζί, πείσαμε τους εταίρους μας, αποκαταστήσαμε μαζί την αξιοπιστία μας ως χώρα και αποδείξαμε μαζί ότι, όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί. Και βέβαια, μαζί θα προχωρήσουμε και στο μέλλον, στη δημιουργία μιας Ελλάδας που θα πατά στα πόδια της, αυτόνομη οικονομικά, μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι και χαρούμενοι, που ζούμε σ’ αυτόν εδώ τον τόπο."

σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη