13 Μαρ 2011

"Έφυγε" ο Μανώλης Ρασούλης

Γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1945 στο Ηράκλειο Κρήτης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο γνωστός στιχουργός Μανώλης Ρασούλης.

Ο σημαντικός δημιουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε δώσει σημεία ζωής εδώ και αρκετές ημέρες. Άτομα του περιβάλλοντός του που ανησύχησαν, πήγαν στο σπίτι του, που ..
βρίσκεται στην περιοχή της Α. Παπαναστασίου και με τη βοήθεια κλειδαρά παραβίασαν την πόρτα και τον βρήκαν νεκρό.Τα αίτια του θανάτου του παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλεισθεί ενώ ο θάνατός του επήλθε πριν από τέσσερις ημέρες, μάλλον από παθολογικά αίτια.

Ο Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και συνεργάστηκε με σημαντικούς συνθέτες όπως οι : Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Χρήστος Νικολόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Σωκράτης Μάλαμας κ.α.

Τα τραγούδια της Χαρούλας, η εκδίκηση της Γυφτιάς και τα Δήθεν είναι κάποιες μόνο από τις δισκογραφικές του δουλειές που σημάδεψαν το ελληνικό τραγούδι, ενώ το " Πότε Βούδας,πότε Κούδας" είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Ο Μ. Ρασούλης υπήρξε και συγγραφέας αρκετών βιβλίων όπως το «Κνωσόντας την αλήθεια, «Τι είδε ο Βουκεφάλας», κα, ενώ συνέγραψε και πολλά άρθρα τα οποία δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στην Αθήνα.
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, για την απώλεια του Μανώλη Ρασούλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Μανώλης Ρασούλης θα μείνει στην ελληνική μουσική ιστορία για τους στίχους του και για τις σημαντικές του συνεργασίες με μεγάλους συνθέτες του καιρού μας. Θα τον θυμούνται όλοι όσοι τραγούδησαν το έργο του και γλέντησαν με αυτό. Ανήσυχο πνεύμα ο ίδιος δεν ήταν μόνο στιχουργός αλλά και συνθέτης, τραγουδιστής και συγγραφέας. Ασυμβίβαστος στις ιδέες του, συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα. Πολύπλευρες προσωπικότητες, όπως η δική του, γίνονται όλο και πιο σπάνιες στην εποχή μας».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη