3 Μαρ 2011

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει οδυνηρή μεν, αλλά συγκεκριμένη πρόταση για το χρέος.


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει συγκεκριμένη θέση για το δημόσιο χρέος και την προβάλει ευθαρσώς και με γενναιότητα. 
Η θέση του είναι ότι θα πρέπει να πάμε σε αναδιάρθρωση του χρέους με «κούρεμα» κατά 50%, ώστε να πέσει το χρέος, ως ποσοστό, κάτω από το ΑΕΠ και ταυτόχρονα....
επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για το υπόλοιπο χρέος και μείωση των επιτοκίων αποπληρωμής.

Δεν έχει σημασία πόσοι και ποιοι συμφωνούν με αυτή την θέση (εμείς πάντως είμαστε μεταξύ αυτής της θέσης και της άμεσης χρεοκοπίας), αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ένα ελληνικό κόμμα επιτέλους, υποβάλλει στο λαό συγκεκριμένη πρόταση.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ προτιμάει να δραπετεύει στους δικούς του φανταστικούς παραδείσους, εκτοξεύοντας ανέξοδες κορώνες και συνθήματα, χωρίς να λέει κάτι συγκεκριμένο.

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του και τα κόμματα που το στηρίζουν (ΔΑ, ΔΗΣΥ και ΛΑΟΣ), εμμένουν στη λογική των μνημονίων και του συνεχούς δανεισμού της χώρας μέχρι που να φτάσουμε σε ένα σημείο ολέθριο και χωρίς γυρισμό, με έναν λαό πλήρως εξαθλιωμένο.

Η Νέα Δημοκρατία τέλος, μετά την (ένεκα των εξελίξεων) ανεπίκαιρη πλέον πρόταση του «Ζάππειο 1», προχωράει τώρα στο επικαιροποιημένο «Ζάππειο 2», τη στιγμή όμως που έχουμε πάει ήδη στο μνημόνιο 4. Ελπίζουμε η πρότασή της αυτή τη φορά να είναι μπροστά από τις εξελίξεις. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε, αλλά ο λαός θέλει να ακούσει συγκεκριμένη πρόταση, όσο οδυνηρή και αν είναι και όχι χάϊδεμα αυτιών.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη