13 Μαρ 2011

Ποιό είναι το θέμα με το επίμαχο e-mail της χρεωκοπίας;

Βλέπω ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στην μπλογκόσφαιρα, για την εισαγγελική δίωξη, για το βλακώδες μήνυμα. Πολλοί ρωτούν γιατί να ερευνηθεί το συγκεκριμένο θέμα κι όχι δεκάδες άλλες βλακείες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (και μπορείτε να δείτε στη σταθερή μας στήλη "απάτες στο ιντερνετ"). Πρώτον γιατί το συγκεκριμένο προκάλεσε αντικειμενικές ζημίες στη δημόσια ζωή και δεύτερον, επειδή , όπως απαντήσαμε σε σχόλιο αναγνώστη :

Το πρόβλημα δεν είναι το ίδιο το κείμενο.

Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Μπορεί κάποιος να γράφει, ότι είδε όραμα ότι η γη θα συγκρουστεί με τον Αρη κι από τα έγκατά της θα βγουν οι Νεφελίμ.

Μπορεί να γράψει ότι στις 12-12-2012 θα μας την πέσουν οι εξωγήινοι.

Δεν διώκεται η φαντασία ή η βλακεία.

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο γελοίο μήνυμα, ήταν ότι δεν ήταν εκτίμηση ενός πολίτη, ενός σχολιαστή σε μπλογκ ή ενός μπλόγκερ.

Ήταν η ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ.

Το άρθρο είχε υπογραφή! "Ανώτατο τραπεζικό στέλεχος".

Δεν πλασαρίστηκε από τη zougla ως ένα σχόλιο ή σενάριο ευφάνταστου μπλόγκερ, αλλά "έγκυρες πληροφορίες" εξειδικευμένου τραπεζικού στελέχους.

Άλλο δηλαδή να πεί ο περιπτεράς, "μάγκες θα γίνει μεγάλος σεισμός το καλοκαίρι"

κι άλλο να ανέβει ένα άρθρο στη ζούγκλα που θα λέει

"είμαι σεισμολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και με συζητήσεις που είχα με συναδέλφους από την Αθήνα, αλλά και το σεισμολογικό ινστιτούτο της Καλιφόρνια, σας ανακοινώνω ότι την 16-7-2012 θα γίνει σεισμός 8.4 ρίχτερ στην Αττική".

Νομίζω ότι καταλαβαίνετε την διαφορά.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο εισαγγελέας είναι υποχρεωμένος να το καλέσει, να δεί αν όντως είναι σεισμολόγος, γιατί τότε αυτά που λέει μετράνε διαφορετικά στον κόσμο.

Απλό είναι. Δεν διώκεται η ελευθερία έκφρασης, άποψης ή εκτίμησης, αλλά η "διασπορά ψευδών ειδήσεων".

Το επίμαχο e-mail δεν περιοριζόταν σε εκτιμήσεις, αλλά έδινε συγκεκριμένες ειδήσεις (δήθεν), από συγκεκριμένους και εξειδικευμένους ειδικούς (δήθεν).
..........................
Βεβαίως το πολύ σημαντικότερο πρόβλημα για την Ελλάδα, δεν είναι το e-mail και οι τεράστιες συνέπειες που είχε! Αλλού είναι το τραγικό της ιστορίας !
Είναι,
η συνεχιζόμενη αδικία, η ανισονομία, η ευνοια των "επώνυμων". Όταν αποδείχθηκε ότι δεν το ξεκίνησε κανένας μπλόγκερ, αλλά το portal zougla του Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, το οποίο έχει το 100% της ευθύνης, σίγησαν οι αστυνομίες και η δικαιοσύνη κι αντί να μπαγλαρώσουν τον υπεύθυνο της "ζούγκλας", που ανέβασε το κείμενο, στράφηκαν εναντίον blogs !
Αυτός ο φόβος μπροστά στον "επώνυμο" είναι η μεγαλύτερη πληγή του ελληνικού κράτους από ιδρύσεώς του.
Αν διαπιστωνόταν ότι το κείμενο το είχε ανεβάσει κάποιος ανυπεράσπιστος μπλογκερ (όπως ψευδέστατα έγραψε η ζούγκλα λίγες ώρες μετά, προσπαθώντας να το χρεώσει σε μπλογκ), θα του την έπεφταν 15 αστυνομικοί και εισαγγελείς στις 5 το πρωί στο σπίτι του και θα τον πήγαιναν με χειροπέδες στην ασφάλεια, όπου θα τον υπέβαλλαν σε ατέλειωτη ταλαιπωρία.
Τώρα, που κατάλαβαν -αστυνομία και δικαιοσύνη- ότι ευθύνεται η zougla, κατάπιαν τη γλώσσα τους.
Όσο υπάρχει αυτή η ακραία ρατσιστική εύνοια υπέρ των "επώνυμων" η Ελλάδα θα είναι "μπανανία", που ποτέ δεν πρόκειται να γίνει κράτος !

Δυστυχώς, οι Έλληνες δείχνουν να μην ενδιαφέρονται για το μέγεθος της ανισονομίας και της ευνοιοκρατίας και δεν ΑΠΑΙΤΟΥΝ ισότιμη μεταχείριση με τους "επώνυμους", οπότε η σαπίλα, διαιωνίζεται και θα διαιωνίζεται.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη