5 Μαρ 2011

G R E E K L I S H ..Αυτή η ανόητη ,δήθεν καινούργια γλώσσα...


Οι αναγνώστες του TaXalia αρθρογραφούν.

Αυτή η ανόητη ,δήθεν καινούργια γλώσσα (greeklish η πώς αλλιώς τη λένε ), αλλά και ή χρήση λατινικών χαρακτήρων για την γραφή της ελληνικής γλώσσας , δεν είναι τυχαίο γεγονός.
Είναι αποτέλεσμα της αγραμματοσύνης, της άγνοιας της ελληνικής γλώσσας και της πενίας λέξεων που χαρακτηρίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού με τα πρωτεία να διεκδικούν – δυστυχώς- οι έφηβοι και οι νέοι.
Το σαθρό επιχείρημα ότι «πολλοί φίλοι/ες βρίσκονται στο….. εξωτερικό και ότι οι Ηλεκτρονικοί υπολογιστές τους δεν διαθέτουν ….ελληνική γραφή, δεν ευσταθεί. Ανοίξτε τον υπολογιστή σας ,φίλοι μου ,και κάντε ΚΛΙΚ στην ¨ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ» - 65 γλώσσες είναι στη διάθεσή σας !.
Και –επί τέλους- ας... επιτρέψουμε σε όσους ΠΡΑΓΜΑΤΙ βρίσκονται στο εξωτερικό να γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες , βάζοντας σε παρένθεση και τη χώρα τους ( κάτι σαν το παλαιότερο…» Εν Αθήναις , τη !!!!).
Το ίδιο - αλλά σε μικρότερο βαθμό - ισχύει γι` αυτούς που ( για να ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ την «άχαρη» σκοτούρα του τονισμού των λέξεων ), γράφουν μόνο με κεφαλαίους χαρακτήρες.
Εν πάσει περιπτώσει , προσέξ`τε, αγαπητοί αναγνώστες, υπάρχει κίνδυνος να "καθιερωθούν » τα «greeklish» σαν η ξεχωριστή, η επαναστατική , η γλώσσα των μοντέρνων νέων !!
Γι` αυτό μια συμβουλή σας δίνω :
Μην απαντάτε ,μην «φιλοξενείτε» , μην αναπαράγετε παρόμοια μηνύματα.
Διαγράψ`τε τα , χαρακτηρίστε τα η καταγγείλτε τα σαν «ανεπιθύματα».
Αυτή η «απομόνωση» ,κεντρίζοντας και το φιλότιμο των νέων θα τους κάνει ν` αλλάξουν τακτική και θα αναγκάσει πολλούς απ` αυτούς να γράφουν στα ελληνικά ( κι` ας μάθουν –με την ευκαιρία – ότι οι υπολογιστές διαθέτουν πρόγραμμα αυτόματου ορθογραφικού ελέγχου !)

Υπογραφή: ο… Γκρινιάρης
και για την ακρίβεια...

Βλάσης Γωγούσης
Ιατρός
.-
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη