30 Μαρ 2011

Συνδρομητές της Otenet, προσοχή !

Ένα ακόμη μήνυμα - απάτη (phising) πέρασε από τους σέρβερς της otenet και πλημμυρίζει τους χρήστες που έχουν e-mail στην εταιρεία. Πρόκειται για πολύ κακογραμμένο μήνυμα (με αυτόματη μετάφραση) που λέει:

Αγαπητέ Otenet.gr συνδρομητή,

Επαλήθευση λογαριασμού σας απαιτήσεις. Δεν θα είστε σε θέση να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας εφόσον δεν υφίστανται επαλήθευση είναι η τέταρτη ληφθούν.
Για να προχωρήσετε σε έλεγχο, κάντε κλικ στο https://www.otenet.gr/onlineservice/ της να ελέγξει το ταχύτερο δυνατό.
Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα υπόκειται σε υποχρεωτική παρακολούθηση, παράλειψη συμμόρφωσης θα οδηγούσε σε αναστολή του λογαριασμό.
Χαιρετισμοί,
Otenet.gr Admin
Ελλάδα

Φυσικά κάνοντας κλικ στη διεύθυνση που εμφανίζεται ως  https://www.otenet.gr/onlineservice/
μεταφέρεστε (redirect) στη διέυθυνση http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url=http%3A%2F%2Fwww%2Eotenetgr%2Ebeesimple%2Eco%2Euk%2Fotenet%2Dlogin%2Ephp
η οποία επίσης κάνει redirect στη διεύθυνση
www.otenetgr.beesimple.co.uk/otenet-login.php
η οποία σας οδηγεί τελικά στο
http://credit-news.org/
που είναι διαφημιστικό σάιτ δανείων !

Από όλη τη διδικασία βεβαίως, οι απατεώνες επιβεβαιώνουν ότι η διεύθυνση e-mail σας είναι ενεργή και αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη ip σας.
Μακρυά λοιπόν κι όπως πάντα, πριν κάνετε κλικ σε μια διεύθυνση, περάστε το "ποντίκι" από πάνω για να δείτε, πού πραγματικά σας οδηγεί.
Και φυσικά έχετε πάντα υπόψη σας, ότι οι εταιρείες και οι τράπεζες δεν στέλνουν ποτέ e-mail για να σας ζητήσουν κωδικούς !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη