3 Απρ 2011

Αυτό που συμβαίνει στη Δυτική Θεσσαλονίκη είναι πρωτοφανές

Γράψαμε αρκετές φορές για το θέμα, αλλά ας το ανακεφαλαιώσουμε, γιατί προβλέπουμε ότι θα πάρει διαστάσεις:

Η περιοχή Γιαννιτσών-Μοναστηρίου, κοντά στο mall "citygate" (εκεί που είναι το δυτικό Carrefour), κατοικήθηκε μόλις τα τελευταία χρόνια. Μέχρι το 2000 ήταν η γειτονιά των "ξυλάδικων", των βιοτεχνιών και των μεταφορικών εταιρειών. Και φυσικά..
 ως απομακρυσμένη περιοχή, άρχισε από το 1985 και μετά να φιλοξενεί και την πεζοδρομιακή πορνεία,  η οποία μετακόμισε εκεί από το Βαρδάρη και τα Δικαστήρια (οδός Πολυτεχνείου), που δραστηριοποιοταν πριν.
Η πεζοδρομιακή πορνεία λοιπόν, προϋπήρχε των νέων κατοίκων.
Η ύπαρξη όμως πολλών αδιάθετων οικοπέδων, η κατασκευή της Δυτικής εισόδου, η κατασκευή του σταθμού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ των ΚΤΕΛ και κυρίως το εμπορικό κέντρο CITY GATE, έδωσαν υπεραξίες στα οικόπεδα, με αποτέλεσμα πολλοί εργολάβοι, να στραφούν στην ανέγερση πολυκατοικιών στην περιοχή.
Έτσι, σε 10 μόλις χρόνια, η περιοχή βρέθηκε να έχει χιλιάδες νεόδμητες κατοικίες, σε σχετικά φθηνές τιμές και συνεπώς αυξήθηκε ραγαδαία ο αριθμός των οικογενειών που κατοικούν εκεί.
Αυτό έφερε τη σύγκρουση με τον παραδοσιακό χαρακτήρα της γειτονιάς με τα στριπτιζάδικα και την πορνεία.
Έτσι, μιας και το κράτος όπως πάντα απουσιάζει (και είναι εξ αντικειμένου δύσκολη η επίλυση του προβλήματος), οι κάτοικοι αυτο-οργανώθηκαν και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.
Αποφάσισαν να συστήσουν -και το έκαναν!- ομάδες περιπολίας, οι οποίες περιπολούν κάθε βράδυ και διώκουν την πεζοδρομιακή πορνεία ! Πράγμα καθόλου δημοκρατικό, αφού ο έλεγχος της παράνομης (είναι όντως) πεζοδρομιακής πορνείας, είναι δουλειά της αστυνομίας, όχι ομάδων εθελοντών.
Επειδη όμως οι άνθρωποι αγανάκτισαν να περιμένουν την αστυνομία και βλέπουν τα παιδιά τους να φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους αργά το βράδυ, μετά από φροντιστήρια ή διασκέδαση, παριστάνουν τους "σερίφηδες".
Το πανό που βλέπετε στη φωτογραφία παρακάτω είναι χαρακτηριστικό. Τα λέει όλα !
Είναι ένα πραγματικά δύσκολο πρόβλημα, που δεν ξέρουμε που θα καταλήξει.
Ας μην ξεχνάμε ότι ...και οι πόρνες έχουν ψυχή, κάνουν κι αυτές μια δουλειά, μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και κατά τη γνώμη μας, είναι πολύ πιό τίμιο να είσαι πόρνη στο πεζοδρόμιο και να παλεύεις για 50 ευρώ, παρά πόρνη στην TV και να παλεύεις για 50.000 ευρώ.
Δεν είμαστε στο μεσαίωνα, ούτε κανείς έχει το δικαίωμα να θέλει να τις στείλει στην πυρά.

Για τους υποκριτές κατ΄επάγγελμα "προοδευτικούς" όμως, να τονίσουμε ότι οι περίοικοι δεν τα έχουν γενικώς και αορίστως με τις πόρνες ή τους οίκους ανοχής, αλλά με τις παράνομες, που "κάνουν πεζοδρόμιο" κάτω από τα διαμερίσματά τους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά επεισόδια με "νταβαντζήδες", "μαχαιρώματα", και λοιπά.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη