11 Απρ 2011

Κύριε Ζέρβα, προσέξτε γιατί θα εκτεθείτε ανεπανόρθωτα

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ:Θέλουν να αφαιρεθεί η λέξη "απρόκλητα" από την ενδεχόμενη επίθεση ενός ζώου, ώστε αυτό να χαρακτηρίζεται επιθετικό μόλις προκληθεί βλάβη σε ζώο ή άνθρωπο!!!

Aυτό το προτείνει ο 'ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ν.Π.Δ.Δ) με τον οποίο ανακοίνωσε ότι θα ...
συνεργαστεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης δια του αντιδημάρχου πρασίνου κλπ κ.Ζέρβα.
κύριε Ζέρβα: ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ

Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ζέρβας ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες, συνεργασία με το σύνδεσμο ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,  ο οποίος (σύνδεσμος) προτείνει στο υπουργείο (σε ανοικτή διαβούλευση) να βγάλει τη λέξη «απρόκλητη» από την επίθεση ενός αδέσποτου ζώου (άρθρο 6), ώστε να θανατώνει όποιο αδέσποτο επιτεθεί σε ζώο ή ανθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι παίρνεις ένα ξύλο ή πετάς μια πέτρα σε ένα σκυλί, αυτό αμύνεται γαβγίζοντας και ορμώντας κι εσύ έχεις δικαίωμα να το θανατώσεις. Έτσι θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων  στην πόλη μας; Με θανάτωση; Θέλω να πιστεύω πως όχι.

Αλεξάνδρα Γωγούση- Σκανδάλη
http://www.opengov.gr/ypaat/


  • Για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου αυτού να τροποποιηθούν οι ακόλουθοι ορισμοί , να ενταχθούν νέοι και μερικοί να παραμείνουν ως έχουν: 1) Αδέσποτο ζώο συντροφιάς: είναι κάθε ζώο συντροφιάς το οποίο δεν έχει ιδιοκτήτη, δεν έχει κατοικία και δεν φέρει ηλεκτρονική σήμανση. Οι κυνηγετικοί και ποιμενικοί σκύλοι, καθώς και οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης, κατά την διάρκεια του κυνηγιού,της φύλαξης του ποιμνίου, της έρευνας και της διάσωσης, δεν θεωρούνται αδέσποτα ζώα. 2) Αλλαγή ορισμού επικίνδυνου ζώο - Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς που εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο και τα άλλα ζώα , καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται. 3) Αλλαγή ορισμού καταφυγίου αδέσποτων ζώων ( καταφύγιο αδέσποτων ζώων είναι η ειδική εγκατάσταση με νόμιμη άδεια λειτουργίας που παρέχετε από την Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στην οποία φιλοξενούνται αδέσποτοι σκύλοι ή άλλα είδη ζώων συντροφιάς για χρονικό διάστημα μέχρι 2 μήνες. Τα ζώα που θα παραμένουν αυτό το διάστημα θα είναι ζώα που χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής – αποθεραπείας, στείρωσης, υιοθεσίας. Στην συνέχεια τα ζώα επανεντάσσονται στο αρχικό σημείο περισυλλογής τους , αυτό ισχύει ακόμα και για τα ζώα που φιλοξενήθηκαν 2 μήνες και δεν βρέθηκε ανάδοχος/η. 4) Αρμόδιος φορέας εκτέλεσης της σήμανσης και της καταγραφής ζώων συντροφιάς: Αρμόδιος φορέας για την τήρηση αρχείων microchip σκύλων είναι ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος (Υποχρεωμένος να διατηρεί αρχεία καταγραφής ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων τόσο των οικόσιτων όσο και των αδέσποτων )σε συνεργασία με τον Δήμο ή Διαδημοτικό Φορέα. Οι δήμοι και οι διαδημοτικοί φορείς που εφαρμόζουν τα προγράμματα αδέσποτων έχουν πρόσβαση και τη δυνατότητα να παρεμβαίνουν στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων όπου καταχωρούνται τόσο τα αδέσποτα όσο και τα οικόσιτα ζώα των περιοχών ευθύνης τους. 5) Ατομικό βιβλιάριο υγείας είναι αυτό που περιγράφεται στηνΥ.Α 280241 αρ.φύλλου 1777 (τεύχος δεύτερο 1-12-2003) άρθρο2. 6) Επιθετική συμπεριφορά είναι η επίθεση με πρόκληση βλάβης σε άνθρωπο ή ζώο.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη