21 Απρ 2011

Εντοπίστηκε ο αποστολέας του νέου μηνύματος περί χρεοκοπίας

Για το παλιό όμως δεν είπατε ακόμη τίποτε! Όλο το ιντερνετ βοά για το ποιός υιός μεγαλόσχημου είναι, αλλά εσείς ρίξατε στάχτη στα μάτια των Ελλήνων με "τορναδόρους". Πότε θα τον βγάλετε τον "τορναδόρο" στο φώς να γελάσει κάθε πικραμένος;

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας (20-04-2011) διακινήθηκε στο διαδίκτυο, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ψευδές μήνυμα σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους της..
 χώρας μας, σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αμέσως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής ζήτησε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου να διατάξει την άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Ταυτόχρονα, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας Προκαταρκτικής Έρευνας.

Κατόπιν ψηφιακής διερεύνησης και στοχευμένων ενεργειών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον αποστολέα, ο οποίος φέρεται ως συντάκτης του συγκεκριμένου μηνύματος. Το μήνυμα εστάλη από ηλεκτρονικούς υπολογιστές θυγατρικής εταιρείας, μεγάλου διεθνούς Τραπεζικού Ομίλου, που έχει έδρα το Λονδίνο.

Αμέσως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα, αιτήθηκε μέσω της EUROPOL τη συνεργασία των διωκτικών Αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, για την πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης, καθόσον το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα είχε αποσταλεί σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου και ειδικότερα σε παράγοντες της Χρηματιστηριακής μας Αγοράς.

Η Προκαταρκτική Έρευνα συνεχίζεται στον ελληνικό και διεθνή χώρο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη