2 Μαΐ 2011

Απάντηση Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στο Νίκο Νυφούδη

OI ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΕ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΝΟΜΕΣ


Για μια ακόμη φορά ο κ. Νυφούδης αποδεικνύει πως ασκεί το ρόλο του με προχειρότητα. καταγγέλλοντας ετεροχρονισμένα επιλεκτικές..
 προσλήψεις εποχικού προσωπικού με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, τις οποίες τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του προηγουμένως ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/4/2011 !!! Οι αιτιάσεις του αγγίζουν τα όρια του κωμικού, αφού όλες οι διαδικασίες όχι απλά έτυχαν της απόλυτης αποδοχής του αλλά κινήθηκαν όπως πάντοτε σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας.

Απόδειξη της ακατανόητης στάσης του είναι πως στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ίδιος και η παράταξή του υπερψήφισαν και τις δύο εισηγήσεις της διοίκησης. Τόσο τη διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τις αντιφατικές και αλληλοσυγκρουόμενες αποφάσεις του στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα, όσο και την πρόταση της διοίκησης για την πρόσληψη των συγκεκριμένων εργατών πρασίνου με δίμηνες συμβάσεις. Επομένως ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει ο κος Νυφούδης όταν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίζει και έξω από αυτό καταγγέλλει;

Τι συνέβη λοιπόν και ο κ. Νυφούδης καταγγέλλει πως έγιναν επιλεκτικά οι συγκεκριμένες προσλήψεις; Δεν γνωρίζει άραγε πως όσοι εργασθούν στα δίμηνα, αυτό αυτομάτως τους στερεί για τουλάχιστον 12 μήνες το δικαίωμα πρόσληψής τους στο δήμο; Μπορεί να συνιστά αυτό ρουσφετολογική πρακτική; Ποιο είναι το μη νομότυπο, που αφού ψήφισε, τώρα καταγγέλλει; Απλά, κανένα. Ο κ. Νυφούδης αναζητεί ευκαιρία να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αν όμως αγνοεί τις διαδικασίες πρόσληψης εργατών πρασίνου τότε ελέγχεται για την ικανότητά του να αντιπολιτευθεί με ευθύνη. Αν πάλι τις γνωρίζει και τις αποκρύπτει τότε ελέγχεται γιατί συνειδητά παραπλανεί. Σε κάθε περίπτωση θα συνιστούσαμε στο «νεόκοπο» στην αυτοδιοίκηση συνάδελφο να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του ώστε να μην εκθέτει τον εαυτό του και την παράταξή του. Χρήσιμο θα ήταν επίσης να ξέρει τι ψηφίζει. Διότι το να υπερψηφίζει εισηγήσεις της διοίκησης και στη συνέχεια να λαϊκίζει περιφέροντας τη διαφωνία του, τον τιμά ελάχιστα.

Τέλος, οφείλουμε να τον ενημερώσουμε πως αναζητεί μάταια ευκαιρίες να χρεώσει αδιαφάνεια στη διοίκηση. Ο Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη έχει μια αδιαπραγμάτευτη αρχή. Πλήρης νομιμότητα, πλήρης δημοσιότητα, πλήρης διαφάνεια. Διαδικασίες διοίκησης ανοικτές στον έλεγχο του κάθε πολίτη. Όσο συντομότερα το αντιληφθεί, τόσο πιο αξιοπρεπής πολιτικά θα είναι στο υπόλοιπο της θητείας του.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
Γραφείο Επικοινωνίας
.................................................................................................................................................
Σχετικό:
"Αδιαφανείς προσλήψεις στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη"

Καταγγέλει ο Νίκος Νυφούδης.


Με αδιαφανείς και εξαιρετικά συνοπτικές διαδικασίες προχωρά ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στην πρόσληψη συμβασιούχων εργαζομένων για την κάλυψη εποχικών αναγκών στον τομέα της καθαριότητας του πρώην Δήμου Χορτιάτη.

Την απόφαση για τις προσλήψεις δίμηνης διάρκειας, που ελήφθη κατά τη διάρκεια έκτακτου δημοτικού συμβουλίου, καταρχήν στήριξε και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη», προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Χορτιάτη στην καθαριότητα και να προστατευθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, παρά τις βάσιμες και απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για τη συζήτηση του θέματος σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για το οποίο οι ίδιοι ενημερώθηκαν μόλις τρεις ώρες νωρίτερα!! Αμέσως μετά όμως υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση της αντιπολίτευσης με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κεδίκογλου, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχθηκε ότι ήδη είχε αποφασισθεί ποιοι θα καλύψουν τις θέσεις εργασίας, επικαλούμενος δικαίωμα της διοίκησης για την επιλογή, αφαιρώντας από όλους τους άλλους δημοτικούς συμβούλους τη δυνατότητα της έγκαιρης γνώσης και κυρίως αποκλειώντας όλους τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους δημότες από την εκδήλωση ενδιαφέροντος, πλην βεβαίως των «ημετέρων» που ήδη είχαν ενημερωθεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος.

«Δεν είναι δικαίωμα της διοίκησης να εκμεταλλεύεται τις διαδικασίες της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, να φέρνει τους δημοτικούς συμβούλους προ τετελεσμένων γεγονότων και εν τέλει να προσλαμβάνει όποιους θέλει δημιουργώντας δημότες διαφορετικών ταχυτήτων», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέο Πρόσωπο για το δήμο Πυλαία Χορτιάτη», Νίκος Νυφούδης τονίζοντας: «Έπρεπε να κληθεί το δημοτικό συμβούλιο σε τακτική συνεδρίαση, να γνωστοποιηθεί το θέμα στους συμβούλους έγκαιρα και να γίνει δημόσια προκήρυξη των θέσεων τουλάχιστον προ πέντε ημερών, ώστε να τεθεί υπόψη όλων των δημοτών μας έγκαιρα και να προκύψει έτσι, με ταχύτατες διαδικασίες, η τελική λίστα επιλογής, με αδιαμφισβήτητα κριτήρια. Δεν είναι δυνατόν στην εποχή που ζούμε να κυριαρχούν αδιαφανή κριτήρια εξυπηρέτησης πολιτικών φίλων, ακόμα και με εκμετάλλευση των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, αυτών που έχουν ανάγκη εργασίας δύο μηνών».

Δέσμευση της Δημοτικής ομάδας της παράταξης «Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη» παραμένει οι προσλήψεις κάθε είδους να αποτελούν προϊόν δημόσιας διαβούλευσης, ανοιχτού διαγωνισμού, διεργασίας του ΑΣΕΠ και όχι αποφάσεων πίσω από κλειστές πόρτες και με κρυφές λίστες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη