18 Μαΐ 2011

Μέχρι τώρα μας λέγατε ότι "οι θυσίες πιάνουν τόπο". Άρα, τι τη θέλετε τη συναίνεση;

Μέχρι τώρα υβρίζατε, χλευάζατε και λοιδωρούσατε την αντιπολίτευση (ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) και λέγατε ότι έρχεται η ανάκαμψη, η οικονομία σταθεροποιείται, η Ελλάδα όπου να ΄ναι βγαίνει στις αγορές, οι θυσίες πιάνουν τόπο, θα τα καταφέρουμε.
Ε, τότε γιατί ζητάτε συναίνεση από την αντιπολίτευση; Γιατί να συναινέσει ο Τσίπρας δηλαδή; Εσείς, αν κυβερνούσε ο Τσίπρας και θεωρούσε ότι πρέπει να κοινωνικοποιηθούν όλες οι επιχειρήσεις και να κατάσχονται όλα τα κέρδη των επιχειρηματιών (π.χ. Κόκκαλη) άνω των 30.000 ευρώ ετησίως (γιατί αλλιώς θα βουλιάζαμε) θα συναινούσατε;
Άμα θέλετε συναίνεση, παραιτηθείτε, αφήστε να βγουν άλλοι και ...συναινέστε εσείς μετά!
Όσο συναινούσατε δηλαδή όταν σας το ζητούσε ο Καραμανλής και σεις ουρλιάζατε "λεφτά υπάρχουν. Άσε τα ψόφια Καραμανλή και δώστα στο λαό"!  Ε, δώστε τα τώρα εσείς !!!
Αφού ο Καραμανλής τα έδινε στους πλούσιους τραπεζίτες, δώστε τα εσείς στο λαό. Για αυτό σας βγάλαμε, χαμογελαστά αγοράκια !

διαβάστε κι ένα ωραίο αρθράκι από την Ζέζα Ζήκου:

Τώρα... τη «σωτηρία» μας τη στηρίζουν στον Αντώνη Σαμαρά
Γράφει η ZEZA ZHKOY στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η συνταγή του Μνημονίου, όπως εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, είναι τραγική για τις συνέπειές της στην κοινωνία – αλλά ήταν μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη. Ενας μηχανισμός μόνιμης αφαίμαξης της ελληνικής οικονομίας, που στραγγαλίζει την ανάπτυξη.

Τώρα η χώρα βρίσκεται σε ακόμη πιο δεινή θέση από ό,τι πέρυσι. Είναι οδυνηρό, λοιπόν, να μιλάς για συναίνεση με την υπόλογη κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Το Μνημόνιο παρουσιάστηκε από τους «σωτήρες» μας ως ένα πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας από τη χρεοκοπία –απαξιώνοντας τότε τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης– και τώρα χρειάζεται ένα δεύτερο Μνημόνιο για να αποτρέψει την εθνική καταστροφή, και ζητούν τη συναίνεση του Αντώνη Σαμαρά.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει χάσει την εμπιστοσύνη των δανειστών της. Η διεθνής αξιοπιστία της χώρας έχει διασυρθεί. Στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες είναι ανύπαρκτη. Ολο και περισσότεροι συμφωνούν ότι αυτή η κυβέρνηση αδυνατεί να αποτρέψει τις συνέπειες από το «ναυάγιο» του Μνημονίου. Ακόμη μέχρι χθες, η κυβέρνηση προσποιείτο ότι όλα πάνε μια χαρά και ότι η χώρα δεν έχει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους. Προσποιείτο ότι το Μνημόνιο δεν αυξάνει το χρέος και δεν το καθιστά μη βιώσιμο. Προσποιείτο ότι η ύφεση δεν επιβαρύνει το πρόβλημα του χρέους. Προσποιείτο ότι η συνταγή που εφαρμόζεται εδώ και δώδεκα μήνες αποφέρει καρπούς. Και, το φαιδρό, ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο». Και οι «πρόθυμοι» αναλυτές, σε τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες, εξεθείαζαν αυτήν την κυβέρνηση του Μνημονίου.

Τώρα εκβιαστικά ζητούν την πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα. Ο επίτροπος Οικονομίας, Ολι Ρεν, κάλεσε –ευθέως πλέον– από το συμβούλιο Ecofin στις Βρυξέλλες όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να συναινέσουν «στους στόχους και στις πολιτικές» του Μνημονίου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για την οικονομική επιβίωσή μας! Σε ό,τι αφορά τη μορφή που θα πρέπει να πάρει η πολιτική δέσμευση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την υλοποίηση του Μνημονίου, ο επίτροπος Ρεν τόνισε ότι θα πρέπει να είναι «σαφής και να βασίζεται στις συζητήσεις με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας». Συνέχισε λέγοντας ότι η διακομματική συναίνεση, τόσο για τους στόχους όσο και για τις πολιτικές του προγράμματος του Μνημονίου, αποτελεί «αναγκαία προϋπόθεση». Ωμή πολιτική παρέμβαση, που προαναγγέλλει την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομίας, είναι καθοριστικής σημασίας, οι ελληνικές αρχές να ανακοινώσουν αποφασιστικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και να ξεκινήσει χωρίς καθυστέρηση το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων. Οταν ληφθούν αυτά τα μέτρα, συμπλήρωσε ο Ολι Ρεν, το Eurogroup θα εξετάσει ενδεχόμενα επόμενα βήματα.

«Αφού η πολιτική συναίνεση επετεύχθη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, γιατί όχι και στην Ελλάδα; Δεν πρόκειται για πολιτικό παιχνίδι, αλλά για εθνικό πεπρωμένο και για ένα ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας όλων των πολιτικών δυνάμεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επίτροπος, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να βάλουν στην άκρη τις διαφορές και να υιοθετήσουν τους στόχους και τις πολιτικές του προγράμματος, με στόχο την ανάκαμψη της χώρας, την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης στην Ελλάδα. Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι «οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης πρέπει να συμφωνηθούν και να υιοθετηθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

Ομως, κάποιος θα πρέπει να υπενθυμίσει στον Ολιν Ρεν ότι της συναίνεσης προηγήθηκε η πτώση των κυβερνήσεων και στις δύο χώρες.

«Οχι» στη συναίνεση από τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά «ναι» στην Ευρώπη για τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους, είπε ο Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του χθες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διεμήνυσε ότι δεν είναι δυνατή η στήριξη σε αποδεδειγμένα λάθος συνταγή, όπως είναι η σημερινή εφαρμοζόμενη πολιτική. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική «γυμναστική στη ματαιότητα», επικαλούμενος τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν για το έλλειμμα το 2011, παρά, όπως είπε, τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο λαός.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη