26 Μαΐ 2011

Συνελήφθη ο Ράτκο Μλάντιτς, ικανοποιήθηκε το ελληνικό υπ.εξ.

Τη σύλληψη του Σερβοβόσνιου πρώην στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος καταζητείται εδώ και 15 χρόνια για εγκλήματα πολέμου ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς. Σε εξέλιξη η διαδικασία έκδοσής του στη Χάγη

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα σχετικά με τη σύλληψη του Ράτκο Μλάντιτς

Ο Υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την ανακοίνωση της σύλληψης του καταζητούμενου Ράτκο Μλάντιτς:

«Η ανακοίνωση της σύλληψης, από τις σερβικές Αρχές, του Ράτκο Μλάντιτς, καταζητούμενου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου, είναι μια είδηση που γεμίζει ικανοποίηση όλους εκείνους που πιστεύουν και υποστηρίζουν την ανάγκη να κλείσουν οι πληγές της ιστορίας, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να επέλθει η συμφιλίωση των λαών της περιοχής.

Απομένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης του Ρ. Μλάντιτς στο Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), ώστε η Σερβία και ο σερβικός λαός να αγωνιστούν, απαλλαγμένοι από τα βάρη του παρελθόντος, για την υλοποίηση του νέου μεγάλου στόχου: την ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα χαιρετίζει την εξέλιξη αυτή και συγχαίρει την κυβέρνηση της Σερβίας για την αποφασιστικότητα και την επιμονή της»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη