Μιλάμε και εμείς για δημοκρατία, αλλά «αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες». Όλοι ασχολούμαστε με την γαργαλιστική πλευρά της υπόθεσης Στρος Καν και τα συνομωσιολογικά σενάρια, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία σε κάτι άλλο. Ποιο είναι αυτό;....
Το θέμα των δημοκρατικών θεσμών που υπάρχουν εκεί, ακόμα και στον τομέα απονομής της Δικαιοσύνης.Ο εισαγγελέας λοιπόν που κατηγορεί τον Στρος Καν, για όσους δεν το γνωρίζετε, είναι ένας δικηγόρος, εκλεγμένος από το λαό της περιοχής για να ασκήσει τα καθήκοντα του εισαγγελέα για μια συγκεκριμένη θητεία. Αν στη συνέχεια δεν κάνει καλά τη δουλειά του και δεν επανεκλεγεί, τότε θα ξαναγυρίσει στο δικηγορικό επάγγελμα.
Ταυτόχρονα, το δικαστήριο που θα αποφασίσει την τύχη του Στρος Καν θα αποτελείται από 16 ενόρκους, δηλαδή απλούς καθημερινούς πολίτες, οι οποίοι επιλέγονται με κλήρωση.
Είπατε τίποτα για δημοκρατία;; Ποιος έχει λοιπόν δημοκρατία; εμείς ή αυτοί;; εδώ σας θέλω.
Στη δική μας την κατ' επίφαση "δημοκρατία", αντί να συμμετέχει ο λαός σε αυτές τις διαδικασίες, αντίθετα τις έχουμε παραδώσει σε ειδικούς δημοσίους υπαλλήλους (δικαστές και εισαγγελείς), απόλυτα εξαρτημένους από την εκάστοτε κυβέρνηση. Θα πείτε βέβαια ότι εμείς δεν έχουμε ανάλογη παιδεία. Αλλά ποιος φταίει γι’ αυτό; Οι πολίτες ή το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς;;
Γι’ αυτό όλοι μας είμαστε βέβαιοι, για το ποια κατάληξη θα είχε η υπόθεση, αν το περιστατικό με τον κ. Στρος Καν συνέβαινε στη χώρα μας.
Ή μήπως δεν είμαστε;;
Τι περιμένουμε λοιπόν; Να μας σώσει αυτό το πολιτικό σύστημα;;
Ας μην κοροϊδεύουμε πλέον άλλο τους εαυτούς μας...
Τώρα είναι η ώρα των αλλαγών.