14 Μαΐ 2011

"Πείτε μας ποιές πινακίδες της Τροχαίας δεν φαίνονται"

Τη βοήθεια των πολιτών ζητά η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Άννα Αγγελίδου-Πολυχρονιάδου, στην υπόδειξη των σημείων όπου οι πινακίδες της τροχαίας, δεν είναι ορατές λόγω δένδρων κ.λ.π.
Επίσης, μας εξηγεί πώς ακριβώς θα μπεί τάξη στην πολύπαθη Μητροπόλεως και θα ξεμπλοκαριστεί από τα διπλοπαρκαρισμένα.
Αναλυτικά:

Μαζί με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ελευθέρων Χώρων, ζητάμε από τους Δημότες της Θεσσαλονίκης να μπούνε στον κόπο να μας υποδείξουν με ακρίβεια τα σημεία της πόλης όπου τα σήματα της Τροχαίας δεν είναι ορατά από τους οδηγούς, λόγω άνοιξης και έντονης ανάπτυξης πρασίνου, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Μόλις συγκεντρωθούν τα στοιχεία, θα σταλούν συνεργεία από την Διεύθυνση Πρασίνου για να κλαδέψουν το πράσινο όπου εμποδίζει, έτσι ώστε τα σήματα να είναι ορατά.


Παρακαλούμε να στείλετε τις υποδείξεις σας στο παρακάτω e mail:

Info@angelidouanna.gr

Άννα Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου

ΜΟΝΙΜΟ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ.


Κυκλοφοριακή πρόταση διαχωρισμού λωρίδας. Eγκρίθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης η πιλοτική εφαρμογή της στην Μητροπόλεως.

Τοποθετώντας μια σειρά από σταθερούς κώνους (βιδωτά πορτοκαλί πασσαλάκια) πάνω στην λευκή διαχωριστική γραμμή στη μέση και κατά μήκος του οδοστρώματος της Μητροπόλεως, εξασφαλίζονται δύο χωριστές λωρίδες κυκλοφορίας που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους παρά μόνο στις διασταυρώσεις. Όποιος οδηγός μπει στην λωρίδα αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να κινηθεί για να μην μπλοκάρει αυτούς που ακολουθούν. (μπορεί να αλλάξει λωρίδα μόνο στις διασταυρώσεις).

Η λωρίδα προσωρινής στάθμευσης που υπάρχει, και έχει εκφυλισθεί σε λωρίδα μόνιμης στάθμευσης, διατηρείται και ξαναποκτά τον αρχικό της ρόλο, αυτό της τροφοδοσίας των καταστημάτων.

Η λωρίδα διπλοπαρκαρίσματος μετατρέπεται έτσι σε λωρίδα σταθερής κυκλοφορίας και η Μητροπόλεως αποκτά μόνιμα δύο ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας αντί για μια που έχει τώρα

Το μέτρο αυτό είναι αποτελεσματικό και το βράδυ χωρίς να χρειάζεται αστυνόμευση.

.Η πρώτη εφαρμογή του μέτρου στην Ελλάδα έγινε στη Λάρισα και έως σήμερα έχει άριστα αποτελέσματα.

Το παραπάνω μέτρο προτάθηκε από την ’ννα Αγγελίδου Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της επιτροπής Κυκλοφορίας, Δημοτικής Αστυνομίας & Εύρυθμης Αστικής Λειτουργίας και εγκρίθηκε ομόφωνα στις 16/3/2011 από τα μέλη της παραπάνω επιτροπής.

Εν συνεχεία στις 10/5/2011 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την ουσιαστική υποστήριξη του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέα Κουράκη κατόπιν εισήγησής του. Το μέτρο αυτό πρόκειται να ισχύσει από τον ερχόμενο Ιούνιο.

Aννα Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη