20 Μαΐ 2011

Τι γίνεται στην Ισπανία;


Γράφει ο Dimos El Grec (Ανταποκριτής του taxalia στην Βαρκελώνη)

Δεν ήθελα να γράψω για την "Ισπανική Επανάσταση" αλλά μιας και το αναφέρατε θέλω απλά να μεταφέρω την άλλη γνώμη... της Ισπανικής Δεξιάς...

Λένε πως είναι πολύ ύποπτο που όλο αυτό γίνεται λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές και ότι γίνεται για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος και να μην πάει να ψηφίσει, όπως επίσης και να μην ακούγεται πολιτικός διάλογος και ο κόσμος να επικεντρωθεί σε αυτό το κίνημα.
Στα γκάλοπ για πρώτη φορά η Δεξιά ήταν πάνω από 10 μονάδες από τους σοσιαλιστές.
Η αλήθεια είναι ότι... το συγκεκριμένο κίνημα δεν είχε αρχικά κάποια συγκεκριμένα αιτήματα, αλλά απλά διαμαρτυρόταν για την κρίση κτλ.
Σήμερα αποφάσισαν να ζητήσουν αλλαγή του εκλογικού νόμου των δημοτικών εκλογών (δηλαδή ανοιχτές λίστες, αντί με σειρά προτεραιότητας όπως είναι τώρα), και διάφορα άλλα όπως να μειωθεί η ανεργεία, τα δάνεια κτλ.
Δεν συμερίζομαι την άποψη ούτε των μεν ούτε των δεν, όμως είναι αλήθεια πως το κίνημα αυτό ξεκίνησε τώρα και ΟΧΙ όταν ο Θαπατέρο ανακοίνωσε σύνταξη στα 67 πριν κάτι μήνες, ούτε περικοπή 5% στους μισθούς, ούτε περικοπή 10% στην υγεία σε μερικές περιοχές, ούτε όταν η ανεργία άγγιξε τα 5.000.000 περίπου άτομα... Ξεκίνησε τώρα, λίγες μέρες πριν τις δημοτικές και πολύς κόσμος μπερδεύει το κίνημα Democracia Real Ya με άλλα κινήματα που καλούνα τον κόσμο να μην ψηφίσει....
Αυτά απλά για να ακουστεί και η άλλη άποψη και όχι μόνο αυτή που πλασάρουν τα ΜΜΕ (Ισπανικά και ευρωπαϊκά).
Χωρίς να παίρνουμε θέση, αλλά παραθέτοντας τα γεγονότα!

Dimos El Grec (Ανταποκριτής του taxalia στην Βαρκελώνη)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη