25 Μαΐ 2011

Ο δήμαρχος, ο φίλος η καφετέρια και το παρτέρι



Αίσθηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης το ξήλωμα ενός παρτεριού στην οδό Ικτίνου σήμερα το πρωί από ιδιωτικό συνεργείο με στόχο να μπουν στη θέση του τραπεζοκαθίσματα από παρακείμενη καφετέρια που ανήκει σε πρώην υποψήφιο κοινοτικό σύμβουλο με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.


Ο ιδιοκτήτης είναι συνέταιρος σε άλλη καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αντιδήμαρχο της διοίκησης Μπουτάρη. Κάτοικοι στον πεζόδρομο της Ικτίνου και της Ζεύξιδος κατηγορούν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για χατίρια στον ιδιοκτήτη της καφετέριας και κατηγορούν τη δημοτική αρχή ότι τροποποιεί την εικόνα της οδού Ικτίνου για να βολεφτεί ο ιδιοκτήτης της καφετέριας. Οι ίδιοι αναρωτιούνται αν θα ξηλωθεί και άλλο παρτέρι στην περίπτωση που ανοίξει και άλλη καφετέρια στην περιοχή και ο ιδιοκτήτης της θέλει να απλώσει τα τραπεζοκαθίσματα.

Παλαιότερα, ο ίδιος ο δήμαρχος είχε μιλήσει για ανάπλαση του πεζόδρομου γενικά, χωρίς όμως να υπάρξει νύξη για ξήλωμα παρτεριών για να τοποθετηθούν στις θέσεις τους τραπεζοκαθίσματα καφετεριών. Ολα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η διαχωριστική γραμμή που τοποθετήθηκε από το δήμο ως όριο για τα τραπεζοκαθίσματα καταπατείται από ιδιοκτήτες καφετεριών στον πεζόδρομο.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη