8 Ιουν 2011

Θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές συλλόγων γονέων με 63% !

Οι γονείς των μαθητών της Θεσσαλονίκης, εμπιστεύθηκαν την παράταξη του ΠΑΣΟΚ με 63%. 11,57% πήρε η παράταξη της ΝΔ.
(κι εσείς αναρωτιέστε: καλά, ακόμη και στους συλλόγους γονέων ψηφίζουν με κομματικά γυαλιά; Μείνατε άφωνοι; Κι εμείς !)
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Θριαμβευτική επανεκλογή του ΚΙΣΣΥΠ


Στη δυναμική επανεκλογή του Κινήματος Συνεργασίας-Συμμετοχής-Προόδου (ΚΙΣΣΥΠ) οδήγησαν τα αποτελέσματα των πρόσφατων (30/5) αρχαιρεσιών στην Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Νομού Θεσσαλονίκης.

Στις εκλογές συμμετείχαν 190 αντιπρόσωποι, οι οποίοι εκπροσώπησαν 70.911 οικογένειες μαθητών από το νομό Θεσσαλονίκης. Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε το ΚΙ.Σ.ΣΥ.Π., που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 62,63% (119 ψήφοι), 10 έδρες και εκλογή 40 αντιπροσώπων στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων. Ακολουθούν η Δημοκρατική Ενότητα Γονέων (Δ.Ε.Γ, ΚΚΕ) με ποσοστό 20% (38 ψ.), 3 έδρες και 7 αντιπροσώπους, η Δημοκρατική Κίνηση Γονέων (Δ.Κ.Γ., ΝΔ) με ποσοστό 11,57% (22 ψ.) και 2 έδρες, και η Αντίσταση-Αλληλεγγύη (Α.Α., ΣΥΡΙΖΑ)με ποσοστό 5,78% (11 ψ.) και καμία έδρα.



Η συγκρότηση του 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου έγινε στις 5 Ιουνίου και το προεδρείο είναι διαπαραταξιακό κατόπιν πρότασης του επικεφαλής της παράταξης του ΚΙ.Σ.ΣΥ.Π., δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, την οποία υπερψήφισε η Δ.Κ.Γ., αλλά καταψήφισε η Δ.Ε.Γ.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Γιώργος Θώμογλου, δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών και αντιπρόσωπος της Ένωσης Γονέων Συκεών. Τα υπόλοιπα μέλη είναι: Έλενα Τριανταφυλλίδου (Α΄ αντιπρόεδρος, Ε.Γ. Α΄ Διαμερίσματος), Αντώνης Τασσόπουλος (Β΄ αντιπρόεδρος, Ε.Γ. Εύοσμου), Νικόλαος Σιδερόπουλος (γενικός γραμματέας, Ε.Γ. Σταυρούπολης), Χρήστος Χαβδούδας (ειδικός γραμματέας, Ε.Γ. Εύοσμου), Γρηγόριος Χαντώλιας (ταμίας, Ε.Γ. Σταυρούπολης), Ιωάννα Βουλγαράκη (υπ. δημοσίων σχέσεων, Ε.Γ. Θερμαϊκού), Σίμος Δανιηλίδης (μέλος, Ε.Γ. Συκεών), Νικόλαος Κωτσόπουλος (μέλος, Ε.Γ. Δ΄ Διαμερίσματος), Πολύχρονης Μακρίδης (μέλος, Ε.Γ. Θέρμης), Κατερίνα Τσουκαλά (μέλος, Ε.Γ. Νεάπολης), Αρίστος Παπαδόπουλος (μέλος, Ε.Γ. Δ΄ Διαμερίσματος), Θεοφανεία Τσαμπάζη (μέλος, Ε.Γ. Καλαμαριάς), Ειρήνη Γιαννούδη (μέλος, Ε.Γ. Χορτιάτη) και Αγγελική Ζαννίκου (μέλος, Ε.Γ. Εύοσμου).



«Το γονεϊκό κίνημα επιβράβευσε με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες του ΚΙΣΣΥΠ, γι’ αυτό και το ανέδειξε πρώτη δύναμη για πέμπτη συνεχή φορά», επισημαίνουν ο πρόεδρος Γιώργος Θώμογλου και το και μέλος του Δ.Σ., δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ευχαριστώντας όλους για την ψήφο εμπιστοσύνης.

«Η θριαμβευτική επανεκλογή αποδεικνύει ότι οι γονείς ενστερνίζονται και υποστηρίζουν τις θέσεις μας. Συντάσσονται στο πλευρό μας και στηρίζουν τις προσπάθειες για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, για τη βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών, για τη διεκδίκηση και εξασφάλιση νέων και σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων ώστε ο νομός Θεσσαλονίκης να πάψει να βρίσκεται στην τελευταία θέση της Σχολικής Στέγης στη χώρα, όπου τον κατέταξε η τραγική αδιαφορία της ηγεσίας της πρώην νομαρχίας, την οποία επέδειξε και στο μείζον ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών που απαιτεί άμεση και μόνιμη λύση. Η επένδυση στην Παιδεία είναι η μόνη ουσιαστική επένδυση που εγγυάται το πνευματικό, κοινωνικό και οικονομικό μέλλον της χώρας μας», καταλήγουν, καλώντας όλους τους γονείς στο νομό Θεσσαλονίκης να επιμείνουν στη δυνατή φωνή διεκδίκησης του αύριο που δικαιούται η νέα γενιά.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ


ΜΑΘΗΤΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

http://www.omogon.gr/  / Email: omospondiagonthes@yahoo.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη