30 Ιουν 2011

Ποιος ευθύνεται για το παράθυρο Μπουτάρη;

Οι ευθύνες βαραίνουν τον ιδιοκτήτη ή τον ενοικιαστή ; Ποιος θα αναλάβει το κόστος για το αυθαίρετο παράθυρο. Το Χαρίσειο Γηροκομείο ή ο Γιάννης Μπουτάρης ; Ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν και πρέπει να απαντηθούν.

του Δημήτρη Συρμάτση στο εξαιρετικό και φίλο SPNEWS.GR
Ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ανδρέα Κουράκη στον δημοτικό σύμβουλο της "Oμάδας Δημιουργίας" Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο, σχετικά με το θέμα της αυθαίρετης κατασκευής στο σπίτι του δημάρχου.

Ο κ. Θεοτοκάτος, σε δημοτικό συμβούλιο ρώτησε τη διοίκηση, «ποιο σημαίνων πρόσωπο μένει σε ρετιρέ στην οδό Βογατσικού;» αναφερόμενος σαφώς σε δημοσιεύματα του «Τύπου της Θεσσαλονίκης» για παράνομη αυθαίρετη κατασκευή στο σπίτι του Γιάννη Μπουτάρη και συγκεκριμένα, τα παράθυρα που έχουν μπει για να «βλέπει» το σπίτι τον Θερμαϊκό από την Προξένου Κορομηλά.

Η απάντηση του κ. Κουράκη, αναφέρει ότι η πολεοδομία έκρινε αυθαίρετη την κατασκευή, οι εργασίες έχουν σταματήσει ενώ ζητείται από τον δήμο να επιβεβαιώσει στην πολεοδομία, για τα στοιχεία του φερόμενου ως ιδιοκτήτη Γιάννη Μπουτάρη.

Έλα όμως, που ιδιοκτήτης δεν είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Αλλά το Χαρίσειο Γηροκομείο, όπου πρόεδρος είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κκ. Άνθιμος.

Άραγε, οι κατασκευές από ποιον έγιναν; Με εντολή του «νοικάρη» ή με εντολή του ιδιοκτήτη. Και αν έγιναν ύστερα από υποδείξεις του κ. Μπουτάρη, η ιδιοκτησία ήταν ενήμερη;

Τέλος, το έγγραφο της πολεοδομίας τονίζει ότι πρέπει να αναρτηθεί δημόσια. Αυτό θα γίνει στο διαδίκτυο ή σε κάποιο πίνακα ανακοινώσεων στο τεράστιο δημαρχείο Θεσσαλονίκης ;



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη