30 Ιουν 2011

Αυτά τα άρθρα ψήφισε η Νέα Δημοκρατία

Το κεφάλαιο για την περιστολή της σπατάλης. Που συμπίπτει σε πολλά με τη δική μας πρόταση. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από πέρσι: Το χτύπημα της σπατάλης! Όχι να επιβάλετε τις θυσίες μόνο
στους πιο αδύναμους, με οριζόντιες περικοπές…

Επίσης στις αποκρατικοποιήσεις. Στις οποίες θα είμαστε ιδιαίτερα υποστηρικτικοί, αν οι τελικές αποφάσεις ληφθούν με διαφάνεια και με σεβασμό στην επενδυτική διάσταση. Όχι με μόνο κίνητρο τον εισπρακτικό πανικό. Και σε καμιά περίπτωση, βέβαια, το ξεπούλημα.

Την αξιοποίηση της περιουσίας, που υπήρξε δική μας πρόταση, την ψηφίζουμε έτσι κι αλλιώς.

Ασφαλώς δεν θα στηρίξουμε τη νέα φορο-επιδρομή! Εμείς, όπως γνωρίζετε, πιστεύουμε ότι από την πλευρά των εσόδων χρειάζεται διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Όχι περαιτέρω «ξεζούμισμα» όσων ήδη πληρώνουν. Μόνο που διεύρυνση της βάσης δεν θα γίνει, και η φοροδιαφυγή δεν θα αντιμετωπιστεί, αν δεν μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές. Κι εκεί, όπως ξέρετε, βρίσκεται η μεγάλη διαφωνία μας.



Εξάλλου ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης, ανακοίνωσε ότι το κόμμα της ΝΔ θα ψηφίσει τα άρθρα 42, 45, 46 και 48 του Εφαρμοστικού Νόμου. Τα άρθρα αυτά συνοπτικά αναφέρονται στα εξής:

Άρθρο 42-Διευθέτηση του χρόνου εργασίας: Ουσιαστικά διευθετείται η υπερωριακή εργασία έως 2 ωρών την ημέρα, πλέον των 8. Ως αντιστάθισμα για τις ώρες μπορεί να δωθεί είτε μειωμένο ωράριο κάποια άλλη μέρα, είτε «ρεπό». Δεν είναι υποχρεωτική η αποδοχή από τον εργαζόμενο της ρύθμισης αυτής και η άρνησή του δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιχείρημα για την απόλυσή του.

Σχόλιο συντάκτη: Για κάποιους θεωρείται αρνητική η μη χρηματική αποζημίωση των υπερωριών, αλλά, τηρουμένων των αναλογιών, θεωρώ ότι είναι αρκετά δίκαιη για τους εργαζόμενους (αφού μπορούν να αρνηθούν) και ίσως βοηθάει τον μικρομεσαίο επιχειρηματία.

Άρθρο 45-Θέσπιση ετήσιου τέλους για τη λειτουργία χώρων καπνιζόντων εντός των καζίνο και των κέντρων διασκέδασης, με μουσική, άνω των 300 τ.μ.: Ουσιαστικά ο τίτλος του το εξηγεί σχεδόν πλήρως. Εισπρακτικό μέτρο για μεγάλες αίθουσες που αφορούν τη διασκέδαση.

Σχόλιο συντάκτη: Η ταφόπλακα της κοινωνικής πλευράς ενός εξ’αρχής κακο-εφαρμοσμένου μέτρου.

Άρθρο 46- Αναστολή Πλειστηριασμών: Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί για απαιτήσεις έως και 200.000 ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου, όμως μόνο από τράπεζες ουσιαστικά (όχι δημόσιο ή ιδιώτες).

Σχόλιο συντάκτη: Ένα απλό άρθρο, χωρίς δυνατότητες παρερμηνείας, πιστεύω, και αρκετά θετικό.

Άρθρο 48-Ειδικές Διατάξεις Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας-Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης: Πρόκειται για άρθρο που αφορά επιχορηγήσεις μεταφορών και επικοινωνίας.

TopGunZ

από ανάρτηση του antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη