22 Ιουν 2011

…ΠΕΠΟΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ κι` ΑΥΓΑ…ΤΟΥΡΚΙΑΣ !!

Του Βλάση Γωγούση


Μετά από πρόταση του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ – καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» τα περισσότερα μεγάλα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ δέχτηκαν το αίτημα να στηρίξουν ενεργά τον..
 αγώνα για την προτίμηση των ελληνικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ

MY MARKET

ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΑΛΑΞΙΑΣ

ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

αποφάσισαν όπως εντός του Ιουνίου

Ø εκτυπώσουν αφίσες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στις οποίες θα προβάλλεται το σύνθημα «ντύνομαι ελληνικά, τρώω ελληνικά, κάνω τουρισμό ελληνικά».

Ø τοποθετήσουν τις αφίσες στα καταστήματά τους σε ολόκληρη την Ελλάδα

Ø τυπώσουν το σύνθημα και στις πλαστικές τους σακούλες που δίνουν στους πελάτες τους για να τοποθετούν τα είδη που αγοράζουν.



Έτσι οι Έλληνες καταναλωτές θα έχουν ακόμα μία ευκαιρία να σκεφθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι η προτίμηση των ελληνικών προϊόντων αποτελεί καθήκον όλων μας. Έτσι μετέχουμε και εμείς οι πολίτες ενεργά στη μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας και της βιομηχανίας μας, τη στήριξη των Αγροτών και Παραγωγών μας, του Τουρισμού μέσα στη χώρα μας. Έτσι στηρίζουμε την εθνική μας οικονομία »..

Σημείωση ιατρού Βλάση Γωγούση :

Ελπίζω τα παραπάνω Σούπερμάρκετ να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια ΕΝΕΡΓΑ και να μην βάλουν στα ράφια τους προϊόντα ξένων χωρών, τουλάχιστον χορταρικά, λαχανικά και φρούτα , πράγμα που ΔΕΝ το ΠΙΣΤΕΥΩ !

Αλλοιώς και γω τυπώνω 100 αφίσες και τις κολλάω έξω από τα Σουπερμάρκετ !!

Επισημαίνω φίλοι/ες μου ,ότι με την τακτική των αγροτικών επιδοτήσεων της Ε.Ε. την οποία εφήρμοσαν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις ,καταντήσαμε οι μεν αγρότες να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες και την εκτροφή ζώων και οι ¨Έλληνες να φθάσουν στο σημείο σήμερα ν` αγοράζουν πατάτες Αιγύπτου, αυγά Τουρκίας , ακτινίδια Χιλής, φράουλες Πορτογαλίας , πεπόνια Ισραήλ ,μπανάνες Βραζιλίας ,φασόλια και ρεβίθια Τουρκίας ,κρέατα και ψάρια Ευρωπαϊκών η Λατινικών χωρών ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ.

Και βέβαια οι αγρότες μετατράπηκαν σε αστούς (…ιμιτασιόν ) με auto 4χ4, με ουϊσκάκια , ταξιδάκια σε εξωτικές χώρες και με αχαλίνωτους διορισμούς ( χάριν στους βουλευτές των εκλογικών περιφερειών τους ) στο Δημόσιο και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Και τις ελιές;, τις ελιές ποιός θα τις μαζέψει;

Καλά, πλάκα μου κάνετε;, τους Αλβανούς τι τους έχουμε;;

Εμείς τα ουζάκια μας κι` αυτοί στους ελαιώνες .....μισά-μισά !!!

Όμορφος κόσμος ηθικός κι`αγγελικά …… που θάλεγε κι` ο ποιητής !.

Ντροπή τους και ντροπή ΜΑΣ, που αντί ν` απλώνουμε το χέρι μας στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ ,για ν` αγοράσουμε μαρούλια …Ισπανίας , έπρεπε να γυρνάμε την πλάτη μας και να φεύγουμε.

Ας μη φάμε –επί τέλους φράουλες και ακτινίδια εισαγωγής ( και μάλιστα πρώϊμα και πανάκριβα ) δεν θα μας πέσει η….μήτρα !.

Δρ Βλάσης Γωγούσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη