27 Ιουν 2011

Εκτός από τους στημένους αγώνες...λέτε να άφηναν στην τύχη και τα εκλογικά αποτελέσματα;

Είδα ένα όνειρο που έχει ως εξής:
Καθόμουν σε ένα παγκάκι στην παραλία της Θεσσαλονίκης και σκεφτόμουν… πάντα στο όνειρό μου…

Σκεφτόμουν ότι … τα λαμόγια που λυμαίνονται τον τζόγο στην Ελλάδα δεν θα άφηναν ΠΟΤΕ στην τύχη … την διανομή των εσόδων από τα τυχερά παιχνίδια. Δεν θα μας άρεσε να μαθαίναμε που καταλήγουν τα έσοδα από τα «τυχερά» παιχνίδια.

Άραγε τα λαμόγια της πολιτικής θα άφηναν τη Δημοκρατία να λειτουργήσει ελεύθερα;

Θα επέτρεπαν την ανατροπή του πολιτικού συστήματος ρισκάροντας να καταλήξουν στη φυλακή για τη ληστεία του Δημοσίου πλούτου ;

Ζήσαμε αλλεπάλληλες αλλαγές εκλογικών νόμων , εισαγωγές αλλοδαπών ψηφοφόρων, μισθώσεις πτήσεων για τους ομογενείς και εκλογομαγειρέματα εδρών κλπ με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση του πολιτικού συστήματος από … εκπλήξεις.

Τελικά ζήσαμε και τις μεγάλες «εκπλήξεις» … που όχι μόνο δεν θα ανέτρεπαν το σύστημα αλλά θα το ενδυνάμωναν και θα το κινούσαν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Δεν πιστεύω ότι μπορεί οι Θεσσαλονικείς του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, οι ίδιοι ψηφοφόροι που εξέλεξαν Ψωμιάδη για Νομάρχη και Περιφερειάρχη … να εξέλεξαν τον κ.Μπουτάρη για Δήμαρχο , χωρίς να είναι καν άνθρωπος μηχανισμού κάποιου μεγάλου κόμματος, κι έχοντας μία προεκλογική παρουσία… αρκετά χιουμοριστική. Δεν μπορεί να συνέβη στην πραγματικότητα. Δεν γίνεται εκατοντάδες χιλιάδες Θεσαλονικείς, πρόσφυγες και θύματα της Κεμαλικής θηριωδίας να ψήφισαν για Δήμαρχο έναν άνθρωπο που θέλησε να τιμήσει τον σφαγέα Κεμάλ για την προσφορά του στην ανθρωπότητα μέσα από δύο τουλάχιστον γενοκτονίες ! Μόνο ως όνειρο, αν όχι ως εφιάλτης θα μπορούσε να συμβεί μία τέτοια ανατροπή.

Ομοίως στην Αθήνα … που υποφέρει από την εγκληματικότητα και τους εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες… πως είναι δυνατόν να εξέλεξαν και πάλι ΕΚΤΟΣ κομματικού μηχανισμού έναν σχεδόν άγνωστο άνθρωπο που στήριξαν οι πορτοκαλί γνωστοί «άγνωστοι» της Δράσης , της Φιλ.Συμμαχίας ,των Οικολόγων Πρασίνων κλπ … όλοι μαζί … ούτε 3%;

Οι άνθρωποι που ψήφισαν Μπακογιάννη κι Αβραμόπουλο … δεν μπορεί να ψήφισαν … Καμίνη για Δήμαρχο. Αλλά μάλλον ονειρεύομαι.

Μπορώ να καταλάβω πως κατάφερε κι εκλέχτηκε ο κ.Παπανδρέου που ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είχε τα λεφτά , ότι θα απάλλασσε τους πολίτες από τα χρέη τους στις τράπεζες κλπ. Άλλωστε εκτός των άλλων ήταν κι αναγνωρίσιμος, και με επίθετο που σχετίζεται με την πολιτική σχεδόν έναν αιώνα.

Αλλά να εκλέγει Δήμαρχο θεσσαλονίκης και Αθηνών … ένα πορτοκαλί κόμμα όπως η ΔΡΑΣΗ … δεν μου κολλάει, δεν μπορεί να συνέβη στην πραγματικότητα.

Μετά ξύπνησα … στο κρεβάτι μου όντας σίγουρος ότι Μπουτάρης και Καμίνης … εξελέγησαν με την αξία τους Δήμαρχοι των μεγαλύτερων και πιο προβληματικών πόλεων της χώρας μιας και έχαιραν την σπουδαία στήριξη των προσωπικοτήτων της Δράσης. Έτσι η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Μακεδονίας έχει Δήμαρχο έναν κύριο που θεωρεί ότι οι Σκοπιανοί δεν πρέπει να στερούνται τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονία» .

Για νοθεία στην καταμέτρηση…ούτε λόγος. Αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες όπως η δική μας όπου ο λαός συνειδητά εκλέγει πρωθυπουργούς παππού, μπαμπά κι εγγονό από το 1923 . Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η Δημοκρατία μας λειτουργεί πάντα και «τέλεια».

Κι όπως είπε και ο γνωστός κ.Πάγκαλος … αν αποτύχει η τέλεια «Δημοκρατία» … μας περιμένουν τάνκς για αντίποινα. Έτσι είναι οι δημοκρατίες αγαπητοί φίλοι μου… στην πραγματικότητα. Διάφανες … όπως και οι μεγάλοι αγώνες ποδοσφαίρου.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη