21 Ιουλ 2011

Νέο –φοροεισπρακτικό- μέτρο κατά των αγροτών! (by Pantelis © Oikonomou!!)


ΦΠΑ στο πόσιμο νερό στα χωριά και στην άρδευση

Την επέκταση της επιβολής ΦΠΑ σε όλες τις παροχές νερού και αποχέτευσης από τους Δήμους, καθώς και στο νερό για την άρδευσης αγροτικών εκτάσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών.

Με αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε χθες το βράδυ ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, επιβάλλεται ΦΠΑ 13% στην παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και αποχέτευση από τους Δήμους ή συνδέσμους τους, χωρίς να μεσολαβούν δημοτικές επιχειρήσεις, καθώς και στις ανταποδοτικές εισφορές που επιβάλλουν οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων στα μέλη τους για την παροχή αρδευτικού ύδατος και τις λοιπές παροχές που συνδέονται με αυτήν.

Επίσης με άλλη διάταξη καθορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου ως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής χωρίς πρόστιμα και πρόσθετους φόρους εκπρόθεσμων δηλώσεων φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ, μεταβιβάσεων και άλλων φόρων. Η ρύθμιση επεκτείνεται και στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών που δεν υποβλήθηκαν μέχρι και το 2010.

Σπ. Δημ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη