18 Ιουλ 2011

ο Ολυμπιακός και το ΠΑΣΟΚ να κερδίζουν κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γ....θούν

Αυτή η κυβέρνηση, έχει μια ειδική σχέση μίσους με τη Δ.Ε.Θ. Φαίνεται πως ο Πρωθυπουργός έφαγε στα παιδικά του χρόνια, χαλασμένο "μαλλί της γριάς" στην Έκθεση και το 'βαλε άχτι να διαλύσει την έκθεση.
Έκανε πρόεδρο της ΔΕΘ τον εντελώς ανύπαρκτο στα διοικητικά δικηγόρο Γιάννη Κωνσταντίνου, με τα αποτελέσματα που ..
όλοι ξέρετε. Στη συνέχεια τον απομάκρυνε και άφησε ακέφαλη τη ΔΕΘ για 3 μήνες. Και τώρα προχώρησε σε μια επιλογή-έκπληξη για τον επιχειρηματικό κόσμο, (καθόλου έκπληξη όμως για το "βαθύ ΠΑΣΟΚ", που ξαναγύρισε από το παρελθόν).
Ο Πρωθυπουργός διόρισε στη θέση του προέδρου της ΔΕΘ, έναν νεαρό δικηγόρο από τη Φλώρινα, που δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο.

Γιατί όμως; Ιδού η απάντηση:
Ο νεαρός και παντελώς άπειρος με τα διοικητικά Θεόδωρος Σουμπάσης, ήταν υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φλώρινας και μέγας θαυμαστής του Γιώργου Παπανδρέου.
Στη Φλώρινα εκλέχθηκαν δύο Βουλευτές: ο Στάθης Κωνσταντινίδης από τη Ν.Δ. και ο Γιώργος Λιάνης από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιώργος Λιάνης (που δεν είχε καλές σχέσεις με τον Παπανδρέου) έλαβε 6.133 σταυρούς στις εκλογές του 2009, ενώ ο Θόδωρος Σουμπάσης, 4.061.

Όπως γνωρίζετε ο Γιώργος Λιάνης, δεν ψήφισε το μεσοπρόθεσμο και ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΠΑΣΟΚ, κρατώντας τη βουλευτική έδρα. Δήλωσε δε, ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα συμμετάσχει.

Ο 37χρονος φιλόδοξος Σουμπάσης, έκανε πρόσφατα μια δήλωση, σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση Λιάνη, στην οποία αναφέρει:
"Ο Βουλευτής πράγματι υπακούει μόνον στην συνείδησή του. Και είναι ανθρώπινο ο Γιώργος Λιάνης να μην αντέχει να συνεχίσει σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, μετά μάλιστα από μία υπερεικοσαετή πολιτική διαδρομή ως Βουλευτής και Υπουργός. Όταν όμως, ενώ δηλώνει ότι παραιτείται από την πολιτική, ταυτόχρονα κρατά την έδρα του με το ευτελές κίνητρο του ελέγχου της διαδοχής του, γεννάται μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης, αλλά και δημοκρατικής συμπεριφοράς.
Η Φλώρινα δεν αντέχει την έλλειψη Κυβερνητικού Βουλευτή και οι 18.500 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που του έδωσαν την πρωτιά στις προηγούμενες εκλογές έχουν κάθε λόγο να εξεγείρονται. Επιπλέον, η Ελλάδα δεν αντέχει κραδασμούς επειδή κάποιος υπό παραίτηση βουλευτής γαντζώνεται στην καρέκλα και τα προνόμιά της γιατί δεν του αρέσει ο κατά το Σύνταγμα αναπληρωτής του.
Σε ό,τι με αφορά, έχω αποδείξει ότι δεν είμαι δούλος καμίας καρέκλας. Οδηγός μου είναι το καλό του τόπου και η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Εάν λοιπόν εγώ είμαι ο λόγος που δεν επιστρέφει -ως οφείλει- την έδρα του πίσω στον λαό της Φλώρινας, ας μου το πει ευθέως κι εγώ θα τον διευκολύνω»

Η ουσία λοιπόν βρίσκεται στο ότι ο Γ.Λιάνης, δεν εκτιμά καθόλου τον αναπληρωτή του και θα ήθελε οι ψηφοφόροι του να κατευθυνθούν στην τρίτη υποψήφια Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, η οποία έλαβε 4.043 ψήφους, δηλαδή, μόλις 18 λιγότερες από τον δεύτερο Σουμπάση !

Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δ.Ε.Θ.;

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ήθελε να δεί βουλευτή τον νεαρό δικηγόρο.
Έτσι, αποφάσισε να τον "προικίσει" με την προεδρία της ΔΕΘ, για να φτιάξει το προφίλ του, να αποκτήσει σχέσεις με τους (πολλούς) Φλωρινιώτες της Θεσσαλονίκης, προφανώς "βολεύοντας" κάποιους στη ΔΕΘ, ώστε στις επόμενες εκλογές, να υπερκεράσει την/τον "εκλεκτή/ό" του Γιώργου Λιάνη.

Φυσικά, για να εκλεγεί στη Φλώρινα, βουλευτής αρεστός στον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός δεν δίστασε για μια ακόμη φορά να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια, το opengov και την αξιοκρατία και παραδόθηκε ψυχή τε και πνεύματι στο "βαθύ κομματικό ΠΑΣΟΚ", που δεν χαρίζει καμία θέση και δουλεύει με ...προοπτική.

Για την εμβέλεια της Δ.Ε.Θ. πάντως κανείς δεν νοιάζεται. Τη βλέπουν ως γήπεδο προπόνησης για κομματικά στελέχη. Και μετά αναρωτιόμαστε, πώς διάολο δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, αυτός ο ευλογημένος τόπος.... Η απάντηση φυσικά είναι απλή: Το κόμμα πάνω από όλα.
Ή πιό ..ποδοσφαιρικά: ο Ολυμπιακός και το ΠΑΣΟΚ να κερδίζουν κι όλοι οι άλλοι να πάνε να γ....θούν !
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη