2 Ιουλ 2011

Δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά, υπάρχουν μόνο των συνδικαλιστών τα ιερά

Στην Ελλάδα σπάσαμε κάθε ρεκόρ γελοιοποίησης των παραδοσιακών πολιτικών προσδιορισμών "δεξιός" και "αριστερός". Μετά το άφθονο γέλιο που χάρισε το ΠΑΣΟΚ στους νοήμονες πολίτες, αυτοαποκαλούμενο ..."αριστερό", "σοσιαλιστικό" κι άλλα τέτοια διασκεδαστικά, ήρθε η ώρα της Ν.Δ.
Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, που πρόσκεινται στη Ν.Δ., σε ένα "δεξιό", φιλελεύθερο (τύποις) κόμμα, διαμαρτύρονται λέει, επειδή...
 η ηγεσία του κόμματος δεν προστάτεψε επαγγελματικές οργανώσεις, που εκπροσωπούν "κλειστά" επαγγέλματα που "ανοίγουν" (στα λόγια έστω, στην πράξη δεν αλλάζει τίποτε, μην τρώτε κουτόχορτο).
Δεξιοί, φιλελεύθεροι, υπέρ της ιδιωτικής οικονομίας στα λόγια, αλλά απαιτούν "προστασία" των κλειστών επαγγελμάτων. Όσο αριστερό είναι το ΠΑΣΟΚ, άλλο τόσο δεξιά είναι η Ν.Δ. !
Το θέμα είναι, γιατί κάποιοι, επιμένουν να χρησιμοποιούν ακόμη (!), το 2011, αυτούς τους όρους.
Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με τον σοσιαλισμό και την "αριστερά" το ΠΑΣΟΚ, φυσικά και δεν έχει καμιά σχέση με τον φιλελευθερισμό και τη "δεξιά" η Ν.Δ. Ούτε "δεξιοί" είναι, ούτε "αριστεροί". Είναι, όλοι, Ο.Φ.Α. (όπου φυσάει ο άνεμος).
Απλά, είναι κόμματα που επιδιώκουν την εξουσία (αυτοσκοπός), χωρίς να δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες, που κάποτε ονομάζονταν "ιδεολογία".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη