20 Ιουλ 2011

Ψωμιάδης: "Ελπίζω, λύση να δώσει ο Καστανίδης"

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σπουδή με την οποία προωθήθηκε ο Καλλικράτης, το γεγονός ότι αγνοήθηκαν σχεδόν ολοσχερώς οι προτάσεις της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ, η κυβερνητική αδράνεια για τον Καλλικράτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ιδίως ο απόλυτος οικονομικός στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης αποδεικνύουν ότι στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου – Ραγκούση ήταν η διάλυση των διοικητικών δομών που βρίσκονταν πιο κοντά στους πολίτες. Στόχος ήταν να μη λειτουργεί τίποτε, να μην ξέρει κανείς που να απευθυνθεί για να λύσει το πρόβλημά του.
Το πέτυχαν. Μετά από 21 μήνες κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Παπανδρέου – Ραγκούση δεν υπάρχει Αυτοδιοίκηση, δεν λειτουργεί τίποτε. Αυτή δεν είναι προσωπική μου άποψη, αλλά η άποψη όλων των αυτοδιοικητικών, όλων των Περιφερειαρχών, που ανήκουν ακόμη και στον κυβερνητικό χώρο. Φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου όταν μιλούσε για «μικρούς πρωθυπουργούς» εννοούσε ξυπόλητους πρίγκιπες.
Απώτατος στόχος η διάλυση του κοινωνικού ιστού και η μείωση της δυνατότητας αντίστασης των τοπικών κοινωνιών στη μνημονιακή πολιτική.
Ελπίζω και πιστεύω ότι ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης με τη βοήθεια του Υφυπουργού Π. Κουκουλόπουλου, που είναι άνθρωπος της αυτοδιοίκησης, θα δώσει τις λύσεις που πρέπει ώστε να λυθούν, αν μη τι άλλο, προβλήματα θεσμικού χαρακτήρα πέραν του οικονομικού. Διαθέτει την εμπειρία, τη γνώση και την ικανότητα για το κάνει όπως φάνηκε από τις πρώτες επαφές και συζητήσεις για το θέμα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη