18 Ιουλ 2011

Κατά Λοβέρδου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (!) Θεσσαλονίκης

Άστραψαν και βρόντηξαν κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου οι επικεφαλής των κομματικών οργανώσεων τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, που συναντήθηκαν το μεσημέρι, μετά από πρόταση του πρώτου, γιατρού Χρίστου Παπαστεργίου.

Ο τελευταίος συμφώνησε με τον Πρόεδρο της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρη Βαρτζόπουλο ότι εάν το σχέδιο για τις συνενώσεις και καταργήσεις νοσοκομειακών κλινικών εφαρμοστεί όπως ανακοινώθηκε, τότε οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές για την
παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στον πολίτη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και γραμματέας της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης γιατρών της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης.

Οι δύο τοπικές οργανώσεις των κομμάτων από κοινού ζητούν, όπως εξήγησαν οι επικεφαλής τους σε δηλώσεις που έκαναν στους δημοσιογράφους αργότερα, να παγώσει το σχέδιο και οι συντάκτες τους να διαβουλευθούν με τους φορείς της πόλης και κυρίως την επιτροπή που έχει συστήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις οι δύο επικεφαλής σημείωσαν ότι δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα να καταλήξουν σε κοινές θέσεις, παρά τις χαώδεις ιδεολογικές, πολιτικές και φιλοσοφικές διαφορές που έχουν, όταν πρόκειται για θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Πιο σκληρός ακόμη και από αντιπολιτευτικό παράγοντα εμφανίστηκε ο κ. Παπαστεργίου, που κατήγγειλε τον κ. Λοβέρδο ότι δεν άκουσε τους φορείς και την κομματική οργάνωση της περιοχής και δεν προσήλθε καν σε ραντεβού διαλόγου.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρτζόπουλος σημείωσε ότι η ΝΔ Θεσσαλονίκης δεν έχει απολύτως καμία δυσκολία να συναινέσει σε καταδίκη μέρους της κυβερνητικής πολιτικής.

Μετά τη συνάντηση η ΝΔ Θεσσαλονίκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης ενώνει τη φωνή της με αυτή πολλών φορέων της πόλης (ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Ιατρικός Σύλλογος κλπ) που ζητούν την αναστολή των μέτρων Λοβέρδου για τις συνενώσεις και καταργήσεις νοσοκομειακών κλινικών, σχέδιο το οποίο εάν εφαρμοστεί, θα επιφέρει απολύτως καταστροφικά αποτελέσματα στον τομέα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών στον πολίτη.

Αυτό τονίζεται μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος με τον Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου, στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής, μετά από πρόταση του δεύτερου, στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Γραμματέας της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Γιατρών της ΝΔ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης.
«Είναι σαφές ότι ο κ. Λοβέρδος προχωρά σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που δίνουν την εντύπωση συμμαζέματος του Συστήματος Υγείας, ενώ στην ουσία δεν κάνει απολύτως τίποτε. Ζητούμε λοιπόν να μην εφαρμοστεί ένα καταστρεπτικό σχέδιο. Ο κ. Λοβέρδος υποχρεούται να ακούσει τις απόψεις των φορέων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να προκύψει ένα σχέδιο ρυθμίσεων που τελικά θα είναι και εφαρμόσιμο αλλά και θα συμβάλει στην παροχή στοιχειωδών υγειονομικών υπηρεσιών προς τους πολίτες», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Βαρτζόπουλος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη