20 Ιουλ 2011

Ποιά είναι η άποψή σας για την απεργία των ταξιτζήδων;

Νέα ψηφοφορία στο taxalia

Οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, όπως την εξήγγειλε ο Γιάννης Ραγκούσης ("όποιος θέλει με μια απλή αίτηση θα αποκτά άδεια ταξί") και ζητούν να εφαρμοστεί η πρόταση Ρέππα, η οποία προέβλεπε πλήρη απελευθέρωση στην επαρχία (χωρίς αριθμητικούς περιορισμούς) και ...
συγκεκριμένο αριθμό αδειών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (ολόκληρο το σχέδιο Ρέππα εδώ).
Οι ταξιτζήδες από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι καταστρέφονται, αφού με την πλήρη απελευθέρωση, χάνουν αυτομάτως όλα τα χρήματα που έδωσαν για να αποκτήσουν την άδεια (από 100.000 έως 300.000 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη) και επίσης ότι ο αριθμός των ταξί είναι ήδη πολύ μεγάλος στις δύο μεγαλουπόλεις και δεν χρειάζονται άλλες άδειες.

Ο υπόλοιπος κόσμος -φυσιολογικότατα- διαμαρτύρεται επειδή οι κινητοποιήσεις των ταξί εμποδίζουν ταξιδιώτες να προσέλθουν σε αεροδρόμια, λιμάνια, κλπ, δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο και δυσαρεστούνται οι τουρίστες οι οποίοι ταλαιπωρούνται εν μέσω υψηλής περιόδου.

Το πρόβλημα είναι δύσκολο, δεν λύνεται με αφορισμούς και "εμφύλιο" και χρειάζεται σύνεση από όλους. Σίγουρα δεν φταίει ο κόσμος που ταλαιπωρείται μέσα στον καύσωνα, αλλά και από την άλλη, οι ταξιτζήδες δεν μπορεί να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, να παρακολουθούν την "κάθοδό του στον Άδη", όταν έχουν επενδύσει τους κόπους μιας ζωής, σε ένα όχημα και τους βλέπουν να χάνονται σε μια μέρα. Για αυτό και χθες είπαν : "θα πεθάνουμε αλλά θα πάρουμε μαζί μας κι άλλους στην άβυσσο".

Εσείς τι λέτε;
Ψηφίστε υπεύθυνα στην ψηφοφορία μας αριστερά στο μενού.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη