3 Ιουλ 2011

Πρωτοβουλία της Ελλάδας για τη Γάζα

Η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να αποδείξει τις άριστες σχέσεις της με το Ισραήλ
Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με πρόθεση της Ελλάδας να αναλάβει η ίδια τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Παρά την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τις συστάσεις της Ε.Ε. που αποτυπώθηκαν στα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τη σχετική χθεσινή έκκληση του Κουαρτέτου και την προτροπή του Υπουργείου Εξωτερικών για μη συμμετοχή στην επιχείρηση διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας, συγκεκριμένες ομάδες ελλήνων και ξένων πολιτών..
 επέμειναν, χωρίς να έχουν λάβει τις απαιτούμενες άδειες βάσει των κανόνων ασφαλείας, να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

Ως εκ τούτου η Ελληνική Κυβέρνηση, έχοντας πρωτίστως ως μέλημά της την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, αποφάσισε την απαγόρευση του απόπλου πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές και σταθερές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας. Η Ελλάδα, ως γνωστόν, στηρίζει ενεργά την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών που αποτελεί τη μόνη οδό για συνολική και βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού, με τη δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους που να συνυπάρχει ειρηνικά με το κράτος του Ισραήλ. Οι θέσεις αυτές έχουν καταστεί σαφείς σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Στο πλαίσιο αυτών των θέσεων, η Ελλάδα δηλώνει εκ νέου τη βούλησή της και προτείνει να αναλάβει η ίδια, με ελληνικά πλοία ή με άλλον ενδεδειγμένο τρόπο, τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας, μέσω των υφιστάμενων διαύλων, όπως ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Για το σκοπό αυτό, θα υπάρξουν άμεσα επαφές από ελληνικής πλευράς με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση της αποστολής από τη χώρα μας.

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, οφείλουν όλοι να επιδεικνύουν αντίστοιχη υπευθυνότητα ή να αναλάβουν πλήρως και αποκλειστικά την ευθύνη των πράξεών τους. Η Πολιτεία θα ενεργήσει, όπως οφείλει, συντεταγμένα, με σεβασμό στους νόμους του κράτους.
................................

και μερικά ακόμη πράγματα, που πρέπει να ξέρετε:

Ποιός χρηματοδοτεί τον στολίσκο της Γάζας;
Η Τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση Μ.Κ.Ο. IHH (που ιδρύθηκε στα πρότυπα των εκατοντάδων τέτοιων Εβραϊκών οργανώσεων, προπαθώντας να πετύχει όσα και οι Εβραίοι), η οποία δεν αναγνωρίζει την Θράκη, ως κομάτι της Ελληνικής επικράτειας, αλλά την αναφέρει παντού ως "Δυτική Θράκη": δείτε στην ιστοσελίδα τους, αριστερά στο Balkans http://www.ihh.org.tr/12284/en/
και
εδώ, προς το τέλος, το κείμενο:
I was reminded about the Eid and the aim of our trip there when we went to visit Uncle Ismail. He hugged me and looked at me in the eye, saying “I visited Turkey many times. I do not know whether I will be able to visit it again at this age, but it is enough happiness that you remembered us and came here at this Eid.” We were quite moved by his talk.

Hüseyin Oruç, Western Thrace, 2008
http://www.ihh.org.tr/kurban-hatiralari/en/
...............
Η γνώμη μας λοιπόν είναι ότι δεν πρέπει να ταυτιζόμαστε με Ισλαμικές ΜΚΟ, αμφιλεγόμενων σκοπών και να διαταράσσουμε τις άριστες σχέσεις μας με το Ισραήλ.
Κάθε νόμισμα όμως έχει 2 όψεις. Το βράδυ θα διαβάσετε στο taxalia και την άλλη όψη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη