1 Ιουλ 2011

Μία ασήμαντη [;] ημέρα εντός της αιθούσης της Βουλής

του Σωτήριου Καλαμίτση
Δικηγόρου

Παρακολούθησα και εξ επαγγελματικού ενδιαφέροντος, ή διαστροφής, τη σημερινή [01.07.2011] συζήτηση στη Βουλή με θέμα την παραπομπή ή μη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Επισημαίνω, λοιπόν, αυτά που μου έκαναν εντύπωση:


1] Κάποια στιγμή ο κ. Πρωτόπαππας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε στο Προεδρείο να γίνει σύντμηση του χρόνου αγόρευσης των ομιλητών, ώστε να μπορέσουν οι βουλευτές να φύγουν νωρίς για τις περιφέρειές τους από τις οποίες απουσιάζουν επί καιρό, αφού, προφανώς, ήταν ταμπουρωμένοι στην Αθήνα ενόψει ψήφισης του μεσοπρόθεσμου βρόγχου και του εκτελεστικού του λαού νόμου. Ξαφνιάστηκα με την πρόταση αυτή, διότι υποτίθεται ότι οι πατέρες του έθνους θα ελάμβαναν μία υψίστης σημασίας απόφαση για την ποινική τύχη ενός ανθρώπου, και μάλιστα πρώην υπουργού. Την κατάσταση προσπάθησε προς τιμήν του να σώσει ο κ. Δένδιας, ο οποίος, ως νομικός, επεσήμανε ότι όταν πρόκειται να ληφθεί μία τόσο σοβαρή απόφαση εναντίον ενός πρώην υπουργού, έστω και πολιτικού αντιπάλου του, δεν είναι δυνατόν να συντέμνεται οποιοσδήποτε χρόνος. Πλην, δια της γνωστής μεθόδου «το σώμα συμφωνεί», ο Πρόεδρος έκανε δεκτή την πρόταση της συμπολίτευσης και «έγραψε» κανονικά τον Δένδια. Με τόση σοβαρότητα αντιμετώπισαν οι αντιπρόσωποί μας ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ψεκάσαμε = αρλουμπολογήσαμε, σκουπίσαμε = ψηφίσαμε, τελειώσαμε = τον τελειώσαμε. Στο όνομα της δήθεν κάθαρσης κονιορτοποίησαν μία ιερή διαδικασία τρομάρα τους. Εύγε στον κ. Δένδια.

2] Ο Π. Καμμένος είπε αυτά που κάθε Έλληνας θα ήθελε να πει από το βήμα αυτό. Έκανε και μια αναδρομή στο παρελθόν αναφέροντας τις ερωτήσεις και επερωτήσεις που είχε υποβάλει ήδη από το 1999 για το θέμα της προμήθειας των υποβρυχίων. Ομιλούσε, όμως, εις ώτα μη ακουόντων. Πρέπει να νοιώθει πολύ μόνος. Πάντως αξίζει και πρέπει να απομαγνητοφωνεί η ομιλία του και να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

3] Ο κ. Απ. Κακλαμάνης εξερράγη διαβάζοντας κάποιο δημοσίευμα, με το οποίο απειλείτο η ζωή δύο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ λόγω της καταφατικής ψήφου που έδωσαν στο μεσοπρόθεσμο και στον «εφαρμοστικό» νόμο Στηλίτευσε το δημοσίευμα και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής να λάβει θέση. Επικαλέσθηκε και τον Ποινικό Κώδικα που έχει αναγάγει σε αδίκημα ποινικό την προσπάθεια επηρεασμού της ψήφου οποιουδήποτε συλλογικού οργάνου. Ο Πρόεδρος κ. Πετσάλνικος φαινόταν ότι είχε βαρεθεί αφόρητα τη διαδικασία και προσπαθούσε να τελειώνει και με τον Κακλαμάνη για να αρχίσει η ψηφοφορία. Ούτε αυτό που κατήγγειλε ο κ. Κακλαμάνης τον απασχολούσε.

4] Ακολούθως άρχισε η ψηφοφορία. Ενώ εκφωνούνταν τα ονόματα των βουλευτών ανά περιφέρεια, οι βουλευτές συνωθούντο γύρω από την κάλπη περιμένοντας να ψηφίσουν για να φύγουν από την αίθουσα το συντομότερο, λες και δεν θα προλάβαιναν. ΄Ενοιωθα πως βλέπω στάση συγκοινωνίας, όπου ο καθένας σπεύδει να ανέβει στο λεωφορείο παραγκωνίζοντας τον διπλανό του. Απαράδεκτη εικόνα για κοινοβούλιο. Απαράδεκτη εικόνα για αυτούς που υποτίθεται πως πρέπει να δίνουν το παράδειγμα. Τέτοια παραδείγματα βλέπει ο λαός και το παίζει «διαφθορέας» των πολιτικών και «κοπρίτης».

Κρίμα…..
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη