8 Ιουλ 2011

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ NANOTEXNOLOGY 2011

Η Διεθνής Έκθεση αλλά και το Διεθνές Συνέδριο για τη Νανοτεχνολογία και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά NANOTEXNOLOGY 2011 που διεξάγονται σε παράλληλες εκδηλώσεις στις 9-16 Ιουλίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο HELEXPO - ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη.


Στη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην HELEXPO - ΔΕΘ πραγματοποιείται από τις 11-15 Ιουλίου η 1η Διεθνής Έκθεση Νανοτεχνολογιών και Οργανικών Ηλεκτρονικών με περισσότερες από 600 συμμετοχές 2000 επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας από ολόκληρο τον κόσμο.
Περισσότερα από 70 Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα που καθορίζουν την επιστήμη & τεχνολογία σε διεθνές επίπεδο πάνω στα Οργανικά, Ηλεκτρονικά, Οργανικά Φωτοβολταϊκά.

Από τις 12-15 Ιουλίου διεξάγεται παράλληλα το 8ο Διεθνές Συνέδριο στις Νανοεπιστήμες και τις Νανοτεχνολογίες (ΝΝ11) στο οποίο θα παρουσιαστούν οι πλέον πρόσφατες ανακαλύψεις στη Νανοηλεκτρονική, Καθαρή Ενέργεια, Νανοϋλικά, Νανοδιεργασίες, Νανομηχανική καθώς και ΝανοΙατρική. Επίσης στο ΝΝ11 θα πραγματοποιηθούν εξειδικευμένα στρογγυλά τραπέζια για τα Νανοηλεκτρονικά και την Καθαρή Ενέργεια, τη νανοιατρική και τις νέες δυνατότητες στα διαγνωστικά μέσα, τη χειρουργική και τη Νανομηχανική, ενώ από τις 9 έως τις 16 Ιουλίου διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά το Διεθνές Θερινό Σχολείο (ISSON11) για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές, όπου διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοιατρική καθώς και τα καινοτόμα υλικά (π.χ γραφένιο).

Περισσότερα από 250 διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες και ερευνητές θα αναφερθούν στα νέα δεδομένα αλλά και στις σύγχρονες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.
Μεταξύ αυτών ο Heico Frima που προΐσταται σε θέματα Νανοιατρικής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων καθηγητής του ΑΠΘ Στέργιος Λογοθετίδης η Isabel Van Driessche από το τμήμα Ανόργανης Χημείας του Πανεπιστημίου Chent  του Βελγίου, ο Klaus Muellen από το Ινστιτούτου Max Plank, και ο Nobert Koch από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.

Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ βρίσκεται στην αιχμή της έρευνας αλλά και των καινοτόμων εφαρμογών από τις αρχές της δεκαετίας του 90 που ιδρύθηκε από τον καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη.
Πρόσφατα ξεκίνησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η σύσταση ενός υπερσύγχρονου ερευνητικού κέντρου Οργανικών Ηλεκτρονικών συντονίζοντας επιστήμονες από ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ το 2010 ξεκίνησαν δύο εθνικά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα με τίτλο: “ΝανΟργανικ-Ανάπτυξη Νανοδομών Οργανικών & Ανόργανων Υλικών” και “Υφατρόνικ-Ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Εύκαμπτων Κλωστοϋφαντουργικών & Ηλεκτρονικών Προϊόντων”.
Το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ διαθέτει μια μακροχρόνια εμπειρία στον συντονισμό ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων (ευρωπαϊκών και εθνικών), είναι εταίρος σε εκατοντάδες projects μέχρι σήμερα και διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία σε καινοτόμα τεχνολογία.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη