2 Ιουλ 2011

Αθώος ο χρήστης που εξύβρισε τον Γ.Παπανδρέου σε portal

Δεν "τσίμπησαν" οι δικαστές στη ανόητη σύλληψη, διέσωσαν το κύρος της δικαιοσύνης.
Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο δικάστηκε 32χρονος που ανήρτησε στο διαδίκτυο απειλητικό μήνυμα κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού - Κρίθηκε τελικά αθώος

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε 32χρονος (το επίθετό του αρχίζει από ...Παπ..!) , ο οποίος «ανέβασε» σε μπλογκ γνωστού ενημερωτικού διαδικτυακού τόπου (zougla.gr;) μήνυμα με..
 υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. (πρόκειται για ένα από τα 100.000.000 παρόμοια μηνύματα που υπάρχουν στο διαδίκτυο, από τα οποία τα 99.000.000 αφορούν το πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, ενώ περίπου 1.000.000 υπάρχουν για τον Σαμαρά. Τώρα, γιατί συνελήφθη  ένας, για ένα από τα 100.000.000 ίδια μηνύματα, αυτό πρέπει να το εξηγήσει η Αστυνομία).

Αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη και ακολούθως κλιμάκιο της ίδια υπηρεσίας μετέβη στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέλαβε τον 32χρονο ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στον αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

«Ήθελα μ' αυτόν τον τρόπο να εκφράσω την αγανάκτησή μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα δημιουργούνταν τέτοιο θέμα», είπε απολογούμενος στο δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη κακουργηματικής πράξης». Παραδέχθηκε δε κατά την απολογία του ότι το περιεχόμενο του σχολίου ήταν «υπερβολικό».

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου, συμβουλεύοντάς τον να έβγαινε στο δρόμο για να διαδηλώσει, αντί να γράφει τέτοιου είδους μηνύματα.

Το δικαστήριο, τελικά, τον έκρινε αθώο, κρίνοντας ότι δεν είχε σκοπό να προτρέψει κάποιον σε διάπραξη αδικήματος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη