10 Αυγ 2011

"Σημίτης και Παπανδρέου συμφώνησαν να μην επεκτείνουν τα εθνικά ύδατα στα 12 μίλια"

Αυτό γράφει σε βιβλίο του ο Τούρκος διπλωμάτης Ντενίζ Μπουλούκμπασι, που γλίτωσε από δολοφονική απόπειρα της 17Ν εναντίον του. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα τα ελληνικά ΜΜΕ.

Μείζονα ερωτηματικά, για το πώς χειρίστηκε η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τα εθνικά θέματα, εγείρουν, τα όσα αναφέρει, Τούρκος διπλωμάτης σε βιβλίο που..
 εξέδωσε με τίτλο “Η σκάλα του υπουργείου Εξωτερικών” (“Dışişleri İskelesi”). Παρουσιάζοντας το βιβλίο του πρώην στελέχους του τουρκικού ΥΠΕΞ Deniz Bölükbaşı, o οποίος συμμετείχε σε 36 από τις 50 διμερείς επαφές που είχαν ξεκινήσει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία το 2002, και σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, ο ίδιος υποστηρίζει, ότι, πρώτον η Ελλάδα, είχε αποδεχθεί να μην επεκτείνει το όριο των εθνικών της υδάτων στα 12 μίλια, σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, και δεύτερον –ως αντάλλαγμα στην ελληνική υποχώρηση-, η Τουρκία από την πλευρά της είχε αποδεχθεί να πάει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης!

Σύμφωνα με τον Bölükbaşı, τα όσα λέγονται δημόσια από ελληνικής πλευράς περί αναφαίρετου δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια προορίζονται αποκλειστικά για εσωτερική κατανάλωση, αφού η Αθήνα (φέρεται να) έχει αποδεχθεί τα 6 μίλια στις εξής περιοχές:

Στα νησιά, του Βόρειου Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, στις περιοχές, κοντά στα παράλια της Τουρκίας

Ανατολικά, βόρεια και νότια από τη Λήμνο και τη Σαμοθράκη

Βόρεια και νότια της Λέσβου, της Χίου και των Ψαρών

Βόρεια, νότια και δυτικά της Ικαρίας

Στο Ικάριο Πέλαγος, ανάμεσα Μύκονο και Ικαρία

Στο Καρπάθιο Πέλαγος, ανάμεσα Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο καθώς και μεταξύ Κάσου και Κρήτης

Στο Κρητικό Πέλαγος, ανάμεσα Κρήτη και Αντικύθηρα

Ο πρώην διπλωμάτης και στέλεχος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Deniz Bölükbaşı, ο οποίος υπήρξε θεωρητικός των τουρκικών διεκδικήσεων για το Αιγαίο και των «γκρίζων ζωνών», είχε βρεθεί στο στόχαστρο της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν με αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του εναντίον του στις 16-7-1991 (υπηρετούσε ως διπλωματικός σύμβουλος στην Τουρκική πρεσβεία της Αθήνας).

Την είδηση έφερε στο προσκήνιο η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.sabah.com.tr/Gundem/2011/08/09/12-milde-ilk-geri-adim
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη