30 Αυγ 2011

ΣΟΚ: 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις -το 40% μόνο φέτος- μετανάστευσαν στη γειτονική Βουλγαρία

«Τα αποτελέσματα της έρευνας της Παγκόσμιας Τράπεζας και της International Finance Corp, επιβεβαιώνουν απόλυτα αυτό που εδώ και αρκετό καιρό λέει η Νέα Δημοκρατία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και στo οποίo, δυστυχώς, προκλητικά “κωφεύει” η κυβέρνηση.
Την ώρα που η εγχώρια αγορά πιάνει “πάτο”, εξαιτίας της φορολογικής καταιγίδας που έχει
εξαπολύσει το οικονομικό επιτελείο, περισσότερες από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις -το 40% μόνο φέτος- μετανάστευσαν στη γειτονική Βουλγαρία, αναζητώντας ένα ασφαλές και ευνοϊκό φορολογικό καταφύγιο.

Αυτό το κύμα φυγής, οφείλεται στον χαμηλό φορολογικό συντελεστή του 10%, που ισχύει στη γειτονική μας χώρα, καθώς και στους χαμηλότερους συντελεστές που ισχύουν στις υπόλοιπες όμορες χώρες -σε σχέση με την Ελλάδα όπου το ποσοστό περιγράφεται στο 45%. Γεγονός, που αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τις επιχειρήσεις απέναντι στο επαχθές και πολυδαίδαλο Ελληνικό Φορολογικό Σύστημα.

Η αλόγιστη και πρωτοφανής φοροεπιδρομή των τελευταίων 2 ετών, έχει οδηγήσει στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, καθώς χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο μέχρι το τέλος του έτους, ενώ πολλές ακόμη οδηγούνται στην «ξενιτιά» αναζητώντας “σανίδα σωτηρίας”.

Τελικά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάτι κατάφερε. Να μετατρέψει την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια χώρα σε φόρους στην Ευρώπη και σε τόπο εχθρικό για επενδύσεις»

Ι.Βρούτσης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη