17 Αυγ 2011

Στη Βρετανία δεν κυβερνάει Καραμανλής, ούτε "αντεξουσιαστές" και οι νόμοι εφαρμόζονται !

Βρετανία: Για υποκίνηση επεισοδίων μέσω Facebook καταδικάστηκαν δύο νεαροί
Σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση (κανονική φυλάκιση, όχι στα λόγια όπως ...Ελλάδα), για υποκίνηση σε επεισόδια μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν τη Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα καταδικάστηκαν δύο νεαροί άνδρες και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Ο ένας εξ αυτών, ο Τζόρνταν Μπλάκσοου (Jordan Blackshaw),  20 ετών, είχε δημιουργήσει στο Facebook μία σελίδα με τίτλο..
 «Καταστρέψτε την πόλη του Νόρθουιτς» (στη βορειοδυτική Αγγλία). Σύμφωνα με τον..
 εισαγγελέα Μάρτιν ΜακΡομπ η σελίδα δημιουργήθηκε στις 9 Αυγούστου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Πέρι Σάτκλιφ-Κίναν (Perry Sutcliffe-Keenan), 22 ετών, υποκίνησε σε ταραχές στη συνοικία του στο Ουάρινγκτον (στη βορειοδυτική Αγγλία) δημιουργώντας μία σελίδα στο Facebook με τίτλο «Ας οργανώσουμε ταραχές».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα οι δύο άνδρες «χρησιμοποίησαν το Facebook για να οργανώσουν σοβαρές ταραχές την ώρα που ανάλογα επεισόδια σημειώνονταν και σε άλλες περιοχές της χώρας».

Η αστυνομία έδρασε «γρήγορα κλείνοντας αυτές τις σελίδες και διάσφαλισε ότι κανένας δεν θα συμμετάσχει στις ταραχές αυτές. Παρόλα αυτά τα μηνύματα προκάλεσαν μεγάλο πανικό και ένα αίσθημα εξέγερσης στις συνοικές», πρόσθεσε ο ΜακΡομπ.

«Αν θυμηθούμε σε ποιο βαθμό η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε ώστε να υποκινηθούν οι άνθρωποι να διαπράξουν εγκληματικές πράξεις (στη διάρκεια των ταραχών της προηγούμενης εβδομάδας), είναι εύκολο να καταλάβει κανείς» για ποιο λόγο οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκιση, εκτίμησε ο Φιλ Τόμσον αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη