5 Αυγ 2011

Θα απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν "λευκή απεργία"

Είναι γεγονός ότι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι "τα πήραν στο κρανίο" με τις συνεχείς περικοπές στο μισθό τους και -ανθρώπινα- δεν έχουν και πολύ όραξη για δουλειά. Μιλάμε βέβαια για αυτούς που είχαν όρεξη, για αυτούς που δούλευαν και ήταν πολλοί. Οι τεμπέληδες, αυτοί που δεν δούλευαν έτσι κια αλλιώς, δεν επηρεάζονται. Και με 2.000 κάθονταν, και με 1.000 θα συνεχίσουν να κάθονται. Το πρόβλημα είναι οι τίμιοι και εργατικοί. Όπως, τα φορολογικά μέτρα χτυπάνε πάντα τους έντιμους, αυτούς που δηλώνουν και πληρώνουν, έτσι και οι μεγάλες περικοπές χτυπάνε τους τίμιους. Τα λαμόγια, που έπαιρναν μισθό 2.000 αλλά έβγαζαν άλλα 20.000 από τις μίζες δεν ενοχλούνται που..
 θα μειωθεί ο μισθός τους στα 1.000. Ετσι κι αλλιώς, στο μισθό δεν έδιναν σημασία. Και να καταργηθεί τελείως θα συνεχίσουν να "προσφέρουν", αφού στο δημόσιο κάθονται για τη "θέση" και τα παρελκόμενα πλεονεκτήματα.

Διαβάζουμε στα ΝΕΑ:

Την έξοδο από το Δημόσιο για όσους υπαλλήλους επιλέγουν τη λευκή απεργία ή είναι αργόμισθοι δείχνει ο υπουργός Επικρατείας, στέλνοντας σαφές πολιτικό μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να ανεχθεί στο εξής τέτοιες εργασιακές συμπεριφορές και προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ. Ο Ηλίας Μόσιαλος ζήτησε χθες να ληφθούν γενναίες αποφάσεις από το κράτος και τόνισε ότι δεν μπορούν να είναι ανεκτά ανάλογα φαινόμενα από τους δημοσίους υπαλλήλους. Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (στον ραδιοφωνικό σταθμό Real) ανέφερε: «Θα πρέπει κατά τη γνώμη μου, και εδώ εκφράζω μια προσωπική γνώμη, να ληφθούν επιτέλους και γενναίες αποφάσεις όσον αφορά το κράτος», για να προσθέσει με νόημα: «Οσοι κάνουν λευκή απεργία, όπου υπάρχουν αργομισθίες και λευκές απεργίες, αυτά τα φαινόμενα δεν θα πρέπει να είναι ανεκτά από δω και μπρος».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη