16 Αυγ 2011

Συμφωνία με ερωτηματικά ανάμεσα σε Αθήνα και Ελσίνκι: Τους δίνουμε λεφτά, για να μας δώσουν δάνειο!

http://www.skai.gr/files/temp/79BE2A55153E09BC8E61BA8009703416.jpg
Τι είναι πάλι αυτό το φρούτο;

«Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για τις εγγυήσεις που ζητούσαμε για τη συμμετοχή μας στο νέο πακέτο βοήθειας» δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Jutta Urpilainen, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ενώ πριν από λίγο την περίεργη συμφωνία επιβεβαίωσε και ο Ε. Βενιζέλος.


Η συμφωνία, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί και από τις υπόλοιπες χώρες - μέλη του ευρώ, είναι παρόμοια της συμφωνίας του Ιουλίου με τους ιδιώτες πιστωτές και αφορά τραπεζική κατάθεση από πλευράς της Ελλάδας σε λογαριασμό της Φινλανδίας, σύμφωνα με την υπουργό.

Όπως ανέφερε η Φινλανδή υπουργός, η χώρα μας θα καταθέσει εγγύηση σε μορφή μετρητών σε κρατικό λογαριασμό και η Φινλανδία θα επενδύσει τα κεφάλαια σε ομόλογα με αξιολόγηση «ΑΑΑ». Με τη σειρά της, η Φινλανδία θα επιστρέψει την εγγύηση με τόκο στην Ελλάδα, από τη στιγμή που θα αποπληρωθεί το δάνειο, στο πλαίσιο του πακέτου βοήθειας.

"Χωρίς τις πρόσθετες εγγυήσεις, η Φινλανδία δεν θα συμμετείχε στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα" επανέλαβε η κυρία Urpilainen.

Σχετική αναφορά στις εμπράγματες εγγυήσεις των Φινλανδών υπήρχε και στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της 21ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με φινλανδικές πηγές, η συμφωνία είναι μακροχρόνια, ωστόσο δεν αποκαλύφθηκαν συγκεκριμένες ημερομηνίες.


protothema
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη