1 Αυγ 2011

Εννιάμηνη παράταση στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών

Στις 4 Αυγούστου 2010, ακριβώς ένα χρόνο πριν, η κυβέρνηση εξήγγειλε τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών (εδώ). Από τότε δεν έγινε (φυσικά) καμία συγχώνευση, ούτε θα γίνει. Ο λόγος περιγράφεται εδώ. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει σε ουσιαστικές καταργήσεις μεγάλων φορέων, ούτε θα προχωρήσει ποτέ στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, για προφανείς μικροκομματικούς λόγους. Απλά, προσπαθεί να κοροϊδεύει την τρόικα κερδίζοντας χρόνο.
Διαβάζουμε σήμερα στα ΝΕΑ:
Εννιάμηνη παράταση στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των μεγάλων οργανισμών:


Μόνο για οργανισμούς και φορείς με μικρό αριθμό προσωπικού θα προχωρήσουν άμεσα τα σχέδια για συγχωνεύσεις και καταργήσεις, καθώς αναβάλλεται για περίοδο εννέα μηνών η ανακοίνωση του οριστικού σχεδίου της κυβέρνησης για το μέλλον των πολυπρόσωπων οργανισμών.

Σύμφωνα με την τροπολογία που αφορά τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και που εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, καταργούνται άμεσα 27 μικροί οργανισμοί (π.χ. Πενταμελής Εφορεία Εποπτείας Όπερας Δωματίου Θεσσαλονίκης, Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων Υλικών, Πανθεσσαλικό Στάδιο).
Όμως, για τους εννέα φορείς για τους οποίους και έγιναν ανακοινώσεις την Παρασκευή, θα δοθεί προθεσμία έως και εννέα μηνών ούτως ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία σε σχέση με την τύχη τους, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Προβλέπεται προηγουμένως να υπογραφούν κοινές υπουργικές αποφάσεις από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τους αρμόδιους υπουργούς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη