23 Αυγ 2011

Η μαφία του ...λουκουμά. Μπράβοι ελέγχουν τους λουκουμάδες στην παραλία!

Την προηγούμενη Κυριακή, ήμουν στην παραλία της Ν. Ποτίδαιας. Εκεί, έβλεπα όπως όλοι, τη γνωστή εικόνα που έχει κάθε πολυσύχναστη παραλία: δεκάδες  "πρήχτες" (αμά τι πρήχτες!) αλλοδαποί μικροπωλητές κάθε εθνικότητας, Νιγηριανοί που πουλάνε από ρολόγια μέχρι παπούτσια και τα κλασικά κορδόνια για ράστα μαλλί, Κινέζες που κάνουν ...μασάζ σιάτσου την παραλία (!), Αφγανοί με cd και πίνακες ζωγραφικής, Πακιστανοί που κάνουν τατουάζ, και βέβαια το "σήμα κατατεθέν" της Ποτίδαιας, ένας πρήχτης που πουλάει καλαμπόκια και λέει ένα ποίημα "αυτά είναι για μωράκια, δεν θέλουν δοντάκια" και το κλείνει με το Σερβικό  "νάις κουκουρούζα" (κουκουρούζα στα Σέρβικα σημαίνει καλαμπόκι).
Φυσικά, η σταθερή αξία της παραλιας, ήταν οι λουκουματζήδες.
Δίπλα μου, ένα ζευγάρι γύρω στα 45 έψαχνε ...επαγγελματική διέξοδο. Λέει η γυναίκα του συζύγου..
 (προφανώς): "Να ωραία και εύκολη δουλειά! Να πουλάς λουκουμάδες. Θα τους κάνω εγώ και θα τους πουλάς εσύ. Να μη βγάζει ένα ΄κατοστάρικο τη μέρα αυτός;"

Σκέφτηκα τότε πόσο βαθιά νυχτωμένοι είναι οι περισσότεροι Έλληνες, που δεν καταλαβαίνουν ότι τα εύκολα λεφτά είναι για ...άλλους. Για ποιούς;
Τις σκέψεις μου, ολοκλήρωσε το σημερινό ρεπορτάζ των εφημερίδων για τη "μαφία του λουκουμά", που αναφέρεται σε μια παραλία, μάλλον στο Παλιούρι της Χαλκιδικής.

Διαβάστε το, είναι από το directnews και τον  Αγγελιοφόρο και είναι  πολύ καλό:

Ένας ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ και δύο Βούλγαροι ήταν οι... μαφιόζοι του λουκουμά σε παραλία της Χαλκιδικής.

Κανένας μικροπωλητής λουκουμάδων δεν μπορούσε να... βάλει πόδι στη συγκεκριμένη παραλία αν δεν είχε την... έγκριση, με το αζημίωτο, της τοπικής μαφίας...

Εδώ και καιρό στις αστυνομικές αρχές της Χαλκιδικής είχαν γίνει καταγγελίες για τη δράση σπείρας μικροπωλητών που είχε αναλάβει αποκλειστικά την πώληση λουκουμάδων σε πολυσύχναστη παραλία, στη χερσόνησο Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές η... μαφία του λουκουμά απαγόρευε με απειλές σε άλλα άτομα να πουλήσουν το συγκεκριμένο προϊόν σε παραθεριστές.

Έτσι οι αστυνομικοί κατέστρωσαν ένα σχέδιο για να πιάσουν στα "πράσα" τους μαφιόζους. Συγκεκριμένα, αστυνομικός της ασφάλειας Πολύγυρου εμφρανίστηκε στην παραλία ως δήθεν μικροπωλητής.

Με την εμφάνισή του κινητοποιήθηκαν άμεσα τα μέλη της σπείρας. Έπεσαν πάνω του και προσπάθησαν να τον εκδιώξουν. Όμως, τότε οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία δράστες ήταν ένας ομογενής πρώην πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης και για δύο συνεργούς του, Βουλγαρικής υπηκοότητας.

Σημαντικά κέρδη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχές, οι τρεις άντρες διέθεταν σε καθημερινή βάση συνολικά 500 με 600 λουκουμάδες, τους οποίους πουλούσαν προς δύο ευρώ τον καθένα. «Αγόραζαν μισό ευρώ τον κάθε λουκουμά, ενώ μισό ευρώ για την πώληση κάθε λουκουμά έπαιρναν οι αλλοδαποί πωλητές. Αυτό σημαίνει ότι στη σπείρα έμενε καθαρό κέρδος 500 με 600 ευρώ την ημέρα», τονίζει αξιωματικός της Αστυνομίας. Ο ίδιος μάλιστα εξηγεί πως με την πώληση δεν ασχολούνταν οι τρεις συλληφθέντες, αλλά άγνωστοι αλλοδαποί.

Τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν μάλιστα, ως αποθηκευτικό χώρο, ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο «Ξενία» της περιοχής. Από εκεί πήγαιναν και έπαιρναν τους λουκουμάδες για να τους πουλήσουν στην παραλία. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο για έλεγχο διαπίστωσαν ότι οι λουκουμάδες βρίσκονταν σε χώρο όπου δεν τηρούνταν οι όροι υγιεινής, δίπλα ακριβώς από τις τουαλέτες και πιθανότατα δεν ήταν κατάλληλοι για κατανάλωση από τους λουομένους.

Στη συνέχεια διακινούσαν τους λουκουμάδες στην παραλία χρησιμοποιώντας κυρίως αλλοδαπούς μικροπωλητές.

Μετά τη σύλληψή τους οι τρεις δράστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εκβίασης και της πλαστογραφίας, καθώς και για το πλημμέλημα της παράβασης διατάξεω του υγειονομικού κώδικα.

Η υπόθεση ανατέθηκε στον τακτικό ανακριτή Πολυγύρου στον οποίο θα απολογηθούν οι τρεις κατηγορούμενοι.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η σπείρα είχε επεκτείνει την παράνομη δραστηριότητά της και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Βορείου Ελλάδας.

taxalia 23-8-2011
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη