2 Αυγ 2011

Παραιτήθηκε (επισήμως) ο Στάθης Αβραμίδης

Την αναμενόμενη παραίτησή του από την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, υπέβαλε επισήμως πριν λίγο, ο Στάθης Αβραμίδης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης "Πρωτοβουλία". O Στάθης Αβραμίδης είχε έρθει 2ος σε σταυρούς  στο 1ο δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο ήταν υποψήφιος, με 1.551 σταυρούς, εναντι 1.899 της 1ης Έλλης Χρυσίδου και 1.432 του 3ου Χασδάι Καπόν.
Η αιτία της παραίτησης/αποπομπής είναι η κακή κατάσταση στον τομέα των σκουπιδιών της Θεσσαλονίκης, τον οποίο πλέον αναλαμβάνει προσωπικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σχόλια για την παραίτηση Αβραμίδη:

Σχολιάζοντας την παραίτηση, ο επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί πολίτες-Οικολογία στην πράξη", Χρήστος Μάτης, δήλωσε:
«Η παραίτηση του αντιδημάρχου καθαριότητας, μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου, αποτελεί παραδοχή της αποτυχίας της διοίκησης να υλοποιήσει την προεκλογική της εξαγγελία για καθαρή πόλη εντός εξαμήνου από την ανάληψη των καθηκόντων της.


Όμως, το θέμα που προέκυψε δεν είναι ούτε τεχνικό, ούτε ζήτημα ικανοτήτων.

Οφείλεται κυρίως στο ότι στην πόλη δεν έγινε εμφανής η αλλαγή φιλοσοφίας σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των σκουπιδιών, με μείωση της παραγωγής, επανάχρηση και ανακύκλωση.

Χωρίς την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων της είναι αδύνατο η πόλη να μένει καθαρή, όσο προσωπικό κι όσο εξοπλισμό και αν διαθέσει ο δήμος για την καθαριότητα.

Αυτή η ενεργός συμμετοχή δεν επιδιώχθηκε. Και όσο δεν επιδιώκεται οι κρίσεις στην αποκομιδή και οι ομολογίες της αποτυχίας θα επαναλαμβάνονται με μαθηματική ακρίβεια.

Την καθαριότητα της πόλης δεν την εγγυάται ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο αντιδήμαρχος, αλλά όλοι εμείς».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη