22 Αυγ 2011

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, καταλήξαμε στη χειρότερη "λύση" ! (ως συνήθως)

Για το φορολογικό μιλάμε. Όπου, σήμερα, ο Πρωθυπουργεύων Ευάγγελος Βενιζέλος, μας προετοίμασε για το χειρότερο σενάριο: αντικειμενικά κριτήρια!
Μα υπάρχει μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας από αυτή;
Τι χρείαν άλλων αποδείξεων έχουμε ότι αποτύχατε σε όλα αγαπητέ Ευάγγελε;
Δεν υπάρχει πιό άδικο σύστημα φορολόγησης, από τα λεγόμενα "αντικειμενικά κριτήρια".
Σεις, άλλωστε, είστε άνω των ...30 και θυμάστε ...
πόσες αδικίες προκάλεσε η εφαρμογή τους τη δεκαετία του ΄90. Όπου, κάποιος πειναλέων γιατρουδάκος -γενικός παθολόγος φερ΄ειπείν-, που είχε ...ευρύχωρο ιατρείο, αλλά μόνο αυτό, αναγκαζόταν να δηλώσει (σε σημερινά λεφτά), π.χ. 15.000 ευρώ, την ώρα που το πραγματικό, αληθινό, ειλικρινέστατο εισόδημά του, ήταν 10.000.
Την ίδια ώρα, έβλεπε τον καρδιοχειρούργο, που είχε μικρότερο ιατρείο (τι να το κάνει η "φίρμα" το μεγάλο ιατρείο;), να "αναγκάζεται" να δηλώσει 12.000 ευρώ, όταν το πραγματικό του εισόδημα ξεπερνούσε το 1.000.000 ευρώ και από αυτά δήλωνε ...10.000 ! Λέτε να στεναχωρηθεί που θα αναγκαστεί να δηλώσει το τεκμαρτό των 12.000;

Μα είναι δυνατόν το 2011 να μιλάμε για φορολόγηση με βάση τετραγωνικά μέτρα, έτη άσκησης επαγγέλματος και λοιπά τέτοια κουραφέξαλα;
Πότε επιτέλους θα αντιληφθείτε ότι πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος;
Πότε θα καταλάβετε ότι είναι ένα μέτρο που θα οδηγήσει σε χειρότερη ύφεση; Θα αρχίσουν όλοι να ξενοικιάζουν τους μεγάλους επαγγελματικούς χώρους!
Μυαλό θέλει;

Κάντε επιτέλους αυτό που κάνουν σε όλα τα κράτη που έχουν ελάχιστη φοροδιαφυγή: επιτόποιους ελέγχους, όχι ελέγχους από το γραφείο, με καφέ και τσιγάρο στο ένα χέρι και το κινητό στο άλλο!

Και μειώστε τους φορολογικούς συντελεστές, ώστε να πείσετε τον "μεγαλογιατρό" ότι αξίζει να είναι ειλικρινής κι ότι δεν ξόδεψε εκατομμύρια ευρώ για να γίνει αυτό που είναι και να ΄ρθείτε εσείς οι ξύπνιοι δημόσιοι υπάλληλοι να γίνετε συνεταίροι στην τσέπη του, με μερτικό μεγαλύτερο απ΄το δικό του !

taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη