13 Αυγ 2011

Schäuble: Δεν θα υπάρξει πάση θυσία σωτηρία

Συνέντευξη του Schäuble φιλοξενεί στο επόμενο τεύχος του το SPIEGEL. Ο Γερμανός υπ. οικονομικών δήλωσε αντίθετος με επιπλέον μέτρα υπερ των υπερχρεωμένων χωρών. "Δεν θα υπάρξει κολεκτιβοποίηση των χρεών ούτε αμέριστη συμπαράσταση" είπε. "Υπάρχουν συγκεκριμένοι μηχανισμοί βοηθείας που βελτιώνονται" συμπλήρωσε.


Τα ευρωομόλογα που ζητάνε πολλοί επικριτές της στάσης της Γερμανίας, ο Schäuble τα απέκλεισε όσο τα κράτη έχουν "τη δική τους οικονομική πολιτική με διαφορετικά επιτόκια τα οποία και χρειάζονται σαν κίνητρο και μέσο επιβολής κυρώσεων".

Στην ερώτηση αν θα σταματήσει η βοήθεια προς χώρες που δεν θα εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει ο Schäuble είπε: "Δεν θα υπάρξει σωτηρία πάση θυσία. Δεν θέλεω να κάνω εικασίες για το τι θα γίνει σε τέτοια περίπτωση. Αλλά θα ήμασταν μια αστεία κυβέρνηση αν δεν είχαμε προετοιμαστεί για όλες τις πιθανότητες, όσο απίθανες κι αν φαίνονται".

Ο Schäuble βλέπει την κρίση χρέους σαν ιστορική πρόκληση. "Σε άλλα μέρη του κόσμου παρακολουθούν αν θα καταφέρουν οι δημοκρατικά οργανωμένες κοινωνίες μας, με τις αναπότρεπτες μακροχρόνιες διαδικασίες που απαιτεί καμιά φορά η δημοκρατία, να λύσουν αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν στη δημοκρατία η οποία τείνει να ξοδεύει περισσότερα χρήματα απ' όσα έχει στη διάθεσή της".

dexiextrem.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη