7 Σεπ 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς για Καραμανλή και Σκοπιανό


Απόσπασμα από συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2011 και στον δημοσιογράφο Πάνο Αμυρά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Ερώτηση: -Αν ερχόταν ξανά το Σκοπιανό στο προσκήνιο, θα κρατούσατε και τώρα τη στάση που κρατήσατε στις αρχές της δεκαετίας του ’ 90 και..
 εξαιτίας της οποίας αναγκαστήκατε να περπατήσετε στην «πολιτική έρημο», όπως ο ίδιος έχετε πει;

Σαμαράς: -Θα εξακολουθήσω να κρατώ την ίδια πολιτική, που αποτελεί έκτοτε και την επίσημη εθνική πολιτική της χώρας.

Δεν είναι «δική μου» πολιτική αυτή.

Τότε υπηρέτησα, ως υπουργός Εξωτερικών, μια εθνική πολιτική που την είχαν εγκρίνει ομόφωνα η κυβέρνηση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός μας και με συντριπτική πλειοψηφία η Ελληνική Βουλή. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Μόνο που εγώ την πολιτική αυτή την πίστευα κιόλας…


ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ερώτηση: Νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας συνδέουν την υπόθεση των υποκλοπών με την αμερικανική πρεσβεία. Πιστεύετε ότι ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση της Ν.Δ «πλήρωσαν» πολιτικά τη στρατηγική συνεργασία με τη Μόσχα στην ενέργεια, το βέτο στο Βουκουρέστι και το Σχέδιο Ανάν;


Σαμαράς: Δεν πρόκειται να σχολιάσω μια υπόθεση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δικαστική διερεύνηση. Ασχέτως αυτού, το βέβαιο είναι πως η πολιτική των αγωγών, η στάση της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και η στάση στο Σχέδιο Ανάν αναμφίβολα συγκαταλέγονται στα πολύ θετικά της κυβέρνησης Καραμανλή.

Που γίνονται ακόμα θετικότερα, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν την αντίστοιχη -και αντίθετη- στάση τότε του ΠΑΣΟΚ στα ίδια ζητήματα.

http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=27491&catid=7
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη