6 Σεπ 2011

Σοκ. Η Γερμανία προχωράει στην διαίρεση της Ευρώπης!


Ραγδαίες θα είναι από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις στην Ευρώπη. Όλα δείχνουν ότι η Γερμανία αποφάσισε πλέον την διαίρεση της Ευρώπης, με την δημιουργία μιας νέας πιο σφικτής Ευρωζώνης μέσα στην υπάρχουσα Ευρωζώνη. Όπως διαβάζουμε στην Deutsche Welle, σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ,....
η οποία μέχρι πρότινος απέκλειε Ευρώπη δύο ταχυτήτων, τώρα πλέον άλλαξε γραμμή.

Στα σχέδια της κ. Μέρκελ πλέον μπήκε η δημιουργία στην ουσία μιας νέας Ένωσης από 17 χώρες μεταξύ των οποίων θα ισχύει πλήρης σύγκλιση οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής. Την νέα αυτή ισχυρή Ένωση, κατά πάσα πιθανότητα, θα την συνδέει μια νέα συνθήκη η οποία θα ισχύει παράλληλα με την συνθήκη της Λισσαβόνας. Μάλιστα η κ. Μέρκελ προορίζει για τη θέση του συντονιστή της νέας Ένωσης τον κ. Ρομπάϊ, με τον οποίο είχε και σχετική συνάντηση.  

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Γερμανία, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντά της, παραβιάζοντας κάθε πνεύμα ευρωπαϊκών συνθηκών και με το πρόσχημα της διάσωσης του ΕΥΡΩ, δημιουργεί μια νέα πιο σφιχτή και ισχυρή Ευρωζώνη, έναν «ευρωπαϊκό πυρήνα», όπως ονομάζουν αυτή την νέα Ένωση, μέσα στην υπάρχουσα Ευρωζώνη..

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, στην πραγματικότητα η Γερμανία συγκεντρώνει τις πλεονασματικές ευρωπαϊκές χώρες και προχωράνε, χωριστά από τις υπόλοιπες, σε μια νέα νομισματική ένωση, χωρίς τυπικά να αποχωρούν από την Ευρωζώνη, ισχυροποιώντας το ισχύον ΕΥΡΩ και αφήνοντας τις ελλειμματικές χώρες στην τύχη τους και προφανώς στην εθελούσια έξοδό τους από το ΕΥΡΩ, με πρώτο θύμα φυσικά την Ελλάδα. 

Με τον τρόπο αυτό θα θωρακιστούν οι πλεονασματικές χώρες και θα αποφύγουν περιπέτειες που θα δημιουργούσε το φαινόμενο "ντόμινο" εξ αιτίας της χρεοκοπίας μιας χώρας μέλους της Ευρωζώνης.

Αναρωτιόμαστε:
Η δική μας πολιτική ολιγαρχία, τα παρακολουθεί όλα αυτά ή εξακολουθεί να παραμένει εγκλωβισμένη στον μίζερο μικρόκοσμό της;;;

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη