18 Σεπ 2011

Απίστευτο: Πανικόβλητη η κυβέρνηση επιβάλει πρόστιμο στη ΔΕΗ!


Ο Παπανδρέου θέλει να πάρει αυτό το χαράτσι που επέβαλε στα ακίνητα πάση θυσία. Όμως, οι αντιδράσεις του κόσμου λαμβάνουν ήδη την μορφή χιονοστιβάδας, με πρώτο το νομικό κόσμο της χώρας που προτείνει λύσεις νόμιμης αποφυγής της καταβολής. Ήδη από την αρχή από αυτό εδώ το blog μιλήσαμε για....
αντισυνταγματικότητα αυτού του εκτρώματος και προτείναμε (εδώ) νόμιμο τρόπο εξόφλησης μόνο της ΔΕΗ μέσω του ΤΠΔ.

Μπροστά σε αυτό το διαφαινόμενο βατερλώ για την κυβέρνηση, ο κ. Παπανδρέου πανικόβλητος, αποφάσισε και διέταξε την κατάθεση τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα επιβάλει πρόστιμο στην ΔΕΗ και στους εναλλακτικούς παρόχους, σε περίπτωση που δεν κόβουν το ρεύμα (παρότι η ΔΕΗ θα έχει νόμιμα εξοφληθεί), ίσο με το χαράτσι προσαυξημένο μάλιστα κατά 25%.

Το ότι θα κατέθετε η κυβέρνηση αυτή την τροπολογία, το είχαμε προφητεύσει επακριβώς (εδώ, βλ. στο τέλος του άρθρου). Η κυβέρνηση αναγκαστικά θα πήγαινε σε τέτοια λύση, μη μπορώντας να κάνει κάτι άλλο. Και είχαμε πει ότι αν το κάνει αυτό, τότε αφενός θα περιπέσει στα έσχατα σκαλοπάτια του εξευτελισμού και της παραβίασης νόμων και Συντάγματος, αφετέρου θα έχει μετατρέψει την ΔΕΗ, αλλά και τους ιδιώτες εναλλακτικούς παρόχους, σε όργανα παράνομης και ωμής  αναγκαστικής εκτέλεσης εναντίον των πολιτών. 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη